Vasárnap Logó

Ministránstábor Tordatúron

Az idei ministránstábor július 6-án, kedd délután kezdődött. 36-an mentünk Tordatúrra Kádár István plébános úr vezetésével.

A tordatúri ministránstábor jutalomkirándulás azok számára, akik vasárnaponként és hétköznaponként ministrálnak, hittanórákra, ifjúsági órákra járnak. Szálláshelyünk a plébánián volt, melyet néhány éve építetett újra a plébános úr, ahol azóta minden évben megrendezésre került a tábor. Mindenki nagy lelkesedéssel nézett elébe az idei tábornak, volt aki azért, mert először járt itt, mások azért, mert már előzőleg is szép élményekben volt részük ezen a helyen.   

Minden reggel szentmisével kezdtük a napot. A misén kértük Isten áldását ittlétünkre, közös énekléssel tettük szebbé a szertartást.

A falu környéke különösen szép kirándulóhelyeket kínál: Túri-hasadék, Tordai-hasadék, tordai sóbánya, így az ott töltött pár nap alatt alkalmunk nyílt meglátogatni ezeket. A Túri hasadék 15 percnyire van a falutól, és azon kevés helyek közé tartozik, melyet eredeti szépségében csodálhatunk meg. A Tordai-hasadékhoz pár óra alatt jutottunk el, szamócával és gombával teli mezőkön át sétálva. A hasadékot hatalmas sziklái és gazdag növényzete teszik különlegessé. Útközben megálltunk a Szent László forrásnál friss vizet inni. A legenda szerint Szent László király a tatárok elől menekült, mikor elfáradt és megszomjazott ő is és lova is. Ahol a lova a földre esett, orra nyomában forrás fakadt, mely új erővel töltötte el őket. Még ma is látható a ló patkójának és orrának nyoma (helye). Csütörtökön a tordai sóbányát látogattuk meg, és a város főterén sétáltunk, a szombat délutánt pedig a tordai strandon töltöttük.

Az esték játékkal, szórakozással, beszélgetéssel és sok-sok nevetéssel teltek. Péntek este tábortűz mellett énekeltünk ifjúsági énekeket és népdalokat.

Szombaton hálaadó szentmisén vettünk részt, megköszöntük Isten segítségét, gondviselését, hálát adtunk az együtt eltöltött időért. A nap végén fáradtan, de új élményekkel gazdagodva indultunk haza.

Köszönjük Kádár István plébános úrnak a lehetőséget, hogy ezt a pár napot Tordatúron tölthettük, és kérjük Isten áldását további munkájára. Köszönjük a tordatúriaknak a munkáját, akik gondoskodtak arról, hogy jól érezzük magunkat az ott töltött idő alatt.

Deák Noémi