Vasárnap Logó

Egy csipetnyi ész meg egy csipetnyi szív

Énekelni szerető, lelkes, fiatal csapat zenés-kulturális műsorral lépett színpadra május 14-én a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum dísztermében. Előadásuk musical- és könnyűzene részletekből állt, kissé humorosan parodizálva a magyarországi fiatal tehetségeket válogató műsorokat. A csapat a marosvásárhelyi egyetemi lelkészség és a református egyetemi közösség tagjaiból tevődik össze. Van köztük középiskolás, egyetemista és már dolgozó személy is. Az indok egyszerű: „mert szeretünk énekelni”. A ének és zene szeretete, a kapott talentumok kamatoztatása és továbbadása adott ihletet, hogy a hétköznapokat színesebbé, vidámabbá tegyék.

A tavalyi évben is hasonló előadással szórakoztatták a közönséget, amely a millenniumi év alkalmából került bemutatásra, Marosvásárhelyen két alkalommal, ezenkívül Nagyernyén a Maros-Küküllő kerületi ifjúsági találkozón, és októberben Gyergyószentmiklóson is.

Az idei műsoruk címe, jelmondata: Egy csipetnyi ész meg egy csipetnyi szív. „Úgy gondoltuk, idén újra megünnepeljük azt, hogy egymás mellett élünk és közösen dolgozunk!”

Az est igazi élőzenés bállal folytatódott a Deus Providebit Ház Szent Mihály-termében, ahol a kézdivásárhelyi Dzsem együttes fokozta a hangulatot. A táncest végén bálkirály- és bálkirálynő-választás is volt.

A Marosvásárhelyi Egyetemi Lelkészség Egyesülete és a Marosvásárhelyi Főiskolások Keresztyén Egyesülete ezúton is köszönetét fejezi ki a támogatóknak és a szervezőknek, hogy újra együtt lehettek, találkozhattak egymással!

Lőrincz Beáta