Vasárnap Logó

Felejthetetlen élmény a Schola Patrona Hungarorum kórus számára

Február 28-án, nagyböjt 2. vasárnapján a kovásznai  Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ kórusa Kolozsi István vezetésével énekszolgálatot teljesített a kézdivásárhelyi Boldog Özséb- templomban.

Ezen a napon vidáman ébredt mindenki, mint mindig. De valamiért más volt ennek a vasárnapnak a kezdete. Nem mondom azt, hogy érződött volna valamiféle feszültség, hanem inkább izgatottság. A reggeli után a 17 tagú kórus elindult a kovásznai vasútállomásra. Amint megérkeztünk Kézdivásárhelyre, bementünk a plébániára, ahol a sekrestyés néni az egyik teremben terített asztallal, forró teával és még sokféle finomsággal várt. Bár nem volt hideg, a tea jólesett. Néhány perc múlva megérkezett dr. Kerekes László plébános úr, aki kedvesen és mosolyogva fogadott. Majd nemsokára közeledett a 12 órás szentmise. Izgalommal és kis félelemmel vettük magunkra a kórusruhákat.

A szentmise elején a bevezetőben György Mihály Levente káplán szépen köszöntött bennünket. Az énekeseknek közben a szívük a torkukban dobogott. De lassan fölszabadultunk.

A templom tele volt hívekkel, akik egyrészt ránk voltak kíváncsiak, ami nagyon jólesett nekünk. A szentmise után a plébános úr elmondta templom építésének történetét és védőszentjének, Boldog Özsébnek az életét. Mindezt kíváncsian végighallgattuk, majd csatlakozott hozzánk György Miklós Levente, és átmentünk a Hangya vendéglőbe, ahol finom ebédet kaptunk. A jó szervezésnek köszönhetően az ebéd elfogyasztása után a 34-es számú cserkészcsapat vezetője és néhány tagja elvitt városnézésre. Több műemléket is megmutattak, például Turóczi Mózes házát, ahol Gábor Áron ágyút öntött, Gábor Áron szobrát. A városnézés után a hittanteremben beszélgettünk a cserkészekkel.

Nemsokára közeledett az 5 órai szentmise. Most már a kórusruhákat könnyebben és felszabadultabban vettük magunkra. Az éneklés ezen a szentmisén is jól sikerült. Utána visszamentünk a plébániára és összepakoltunk, mert indult a vonat Kovásznára.

Távozásunk előtt kaptunk egy kis emléket a plébános úrtól és a cserkészektől, hogy ne felejtsük el őket. Köszönjük a kézdivásárhelyi Boldog Özséb egyházközség plébánosának, dr. Kerekes Zoltánnak és György Mihály Levente plébános úrnak, hogy fogadtak minket, és minden jóakaratú embernek, aki segített, hogy ez a nap felejthetetlen legyen számunkra – és bízunk benne, hogy a kézdivásárhelyi hívek számára is.

Jonica Xénia