Vasárnap Logó

Keressen a katolikhos.ro oldalain:

Rendelje meg a teljes Szentírást

Ár: 30 lej

 

 

Ár: 50 lej

 

 

Hírek, hirdetések  

Életének 69. esztendejében, 2008. november 29-én elhalálozott

 

Heim Peter tb. főesperes.

 

Heim Peter 1939. október 22-én született az Arad megyei Rétháton. A Gyulafehérvári Hittudományi Főiskola elvégzése után 1963. április 21-én szentelték pappá. Első állomáshelye Aradon és Újaradon volt, ahol segédlelkészként tevékenykedett. Ezt követően plébánosként először Nagyőszre, majd 1991-től Szentannára kapott kinevezést. Ugyancsak 1991-ben tb. főesperesi címet adományoztak neki.

December 2-án helyezték örök nyugalomra a szentannai temetőben. Nyugodjék békében!

 

 

Életének 93. esztendejében, 2008. november 28-án elhalálozott

 

dr. Csatáry Miklós

pápai prelátus, kanonok.

Dr. Csatáry Miklós 1916. március 20-án született a Temes megyei Bogároson. 1939. augusztus 27-én szentelték pappá. Segédlelkészként szolgált az öthalmi, a dettai és a temesvár-gyárvárosi plébánián. Plébánosként a temességi, 1972–1992 között a temesvár-újkissodai egyházközségben tevékenykedett. 1990-ben kanonoki címet kapott, 1991-ben II. János Pál pápa prelátusi címet adományozott neki.

November 30-án helyezték örök nyugalomra a temesvár-újkissodai temetőben. Nyugodjék békében!

 

 

A gyulafehérvári főegyházmegye jubileumi évében Madarász Károly

 medál készítését

vállalja a főegyházmegye templomairól.  A kétoldalas medál egyik oldalára a főegyházmegye címere kerülne,  míg a másik oldalára a közösség temploma.

A medál készítéséhez csupán csak jó minőségű digitális felvétel szükséges. A medál ára 400 Ft/db.

Érdeklődni az egyedi.egy@chello.hu e-mail címen  vagy a +36-630 204 0302-es telefonszámon lehet.

 

Önkéntes nap Marosvásárhelyen

A Gyulafehérvári Caritas Marosvásárhelyi Kirendeltsége A te szereteted is változtat a világon! címmel december 13-án, szombaton önkéntes napot szervezett. A rendezvényre azokat a személyeket várták, akik akár egyénileg, akár egy plébániai Caritas-csoport keretében szívesen dolgoznának azért, hogy a környezetükben élő rászoruló gyerekek, családok, idősek élete jobb, élhetőbb legyen. Az önkéntes nap fő témája a változás volt. Arra keresték a választ, miként formál át, miként változtat meg bennünket, ha segítünk, és miként változtatja meg jelenlétünk azok életét, akiknek segítünk. (Molnár Judit)

 

Lelkigyakorlat Temesfőn

December 5–7. között a temesvári Egyházmegyei Ifjúsági Központ és a resicabányai Havas Boldogasszony plébánia közös szervezésében lelkigyakorlaton vettek részt Temesfőn a temesvári egyházmegye VII–XI. osztályos diákjai. A lelkigyakorlatot a karácsonyra való felkészülés jegyében tartották. (SE)

 

Mikulás a Gerhardinumban

Myra jólelkű püspökére, a IV. században élt Szent Miklósra a mai napig szeretettel emlékezünk. Az ő alakját idézi a fehér szakállú, piros ruhás Mikulás. A puttonyos Mikulás idén december 8-án a Gerhardinum Katolikus Líceumba is ellátogatott a díszteremben tartott ünnepségre. (SE)

 

A szegénység arcai

Az MKPK Iustitia et Pax Bizottsága és a Hanns Seidel Alapítvány december 15-én A szegénység arcai címmel konferenciát szervez Budapesten (Budapest, Városligeti fasor 42., MKPK Irodaház). A rendezvény támogatója a magyar Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, mottója: Alamizsna helyett igazságosságot! A programot Mayer Mihály pécsi püspök, a Iustitia et Pax Bizottság elnöke nyitja meg, az egybegyűlteket köszönti Hans-Friedrich von Solemacher, a Hanns Seidel Alapítvány magyarországi reprezentánsa. A programból: Alamizsna helyett igazságosságot – A Justitia et Pax Bizottságok Európai Konferenciájának közös nyilatkozata, ismerteti dr. Goják János, Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola; a Justitia et Pax Bizottságok Európai Konferenciájának vezetőségi tagja, a Iustitia et Pax Bizottság főtitkára és dr. Baranyi Árpád közgazdász, a Iustitia et Pax Bizottság Operatív Testületének tagja; Zuhanás a nyomorúságba – káini örökségünk: az európai művészeti katalógus és az abban szereplő magyar művek, Danielle Sablon és Gall Gregor alkotásainak bemutatása, bemutatja: Broczky Beáta, a Iustitia et Pax Bizottság hivatalvezetője és Gall Gregor szobrászművész; Nyomorból a bűnözésbe (dr. Póczik Szilveszter kriminológus, Országos Kriminológiai Intézet, Budapest); Mégis van kiút. Börtönlelkészek tapasztalatai a megélhetési bűnelkövetők lelkipásztori gondozásánál (Juhász Tibor és Csorba József katolikus börtönlelkészek).