Vasárnap Logó

Keressen a katolikhos.ro oldalain:

Rendelje meg a teljes Szentírást

Ár: 30 lej

 

 

Ár: 50 lej

 

 

Ez a könyv a könyvek könyve,

Szegény ember drága gyöngye.

Gárdonyi Géza

Bibliaismereti vetélkedő

 

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Gimnáziumban december 3-án délután  a kisiskolások, 4-én pedig az V–VII. osztályosok gyűltek össze, hogy játékosan bizonyítsák a Bibliaismereti vetélkedőSzentírás iránti szeretetüket. A 2008 a Biblia éve – bibliaismereti vetélkedőre a Bihar megyei általános iskolákból érkeztek diákok, akik előzetes selejtező nyomán jutottak a döntőbe.

A vetélkedőn minden csapat nagyszerűen teljesített, a kreatív, játékos feladatokat ügyesen, jól együttműködve oldották meg, pontszámaival egyik csapatnak sem kellett szégyenkeznie. A II–IV. osztályosok közül az I. díjat a Margittai Általános Iskola csapata nyerte: Gábor Zoltán, Juhász Dominik, Takács Dénes. Felkészítő tanáruk Vakon Orsolya. A II. díjat Preg Fruzsina, Kinczel Zoltán, Kiss Tamás nyerte, akik az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolából érkeztek Bokor János hitoktató vezetésével. A III. díjat Takó Timea, Fikó Izabella, Balogh Levente kapta, akik a bihari Gáspár András Általános Iskola tanulói, hitoktatójuk Majoros Márta. Vasárnap-különdíjban részesültek a legszebb „szegények Bibliája” ablakfestményért: Majoros Máté, Majoros András és Bátori Boglárka, aki egy nagyon szép karácsonyi ének ügyes énekléséért is kapta ezt a díjat.


A Vasárnap-különdíjas Ujlaki Martina munkája

Másnap az V–VII. osztályosok vetélkedtek. Itt a következő eredmények születtek:  I. díj: a Szent László Gimnázium Keresztények csapata: Szilágyi László Dávid, Szilágyi Áron Pál, Tóth Orsolya (Konrád Katalin), II. díj: a Szentjobbi Általános Iskola Angyalok csapata: Nagy Noémi, Zák Melánia, Kleszken Melinda (Majoros Márta). III. díj: az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola Királyok csapata: Heidenhoffer Erhard, Szenderszki Krisztina, Szenderszki Henrietta (Bokor János). A Vasárnap-különdíját Jacob Roxana (Zelk Zoltán Általános Iskola) legszebb szóló éneklésért, a csengő hangért, a Szent László Gimnázium Márk tanítványai csapata: Kor Nóra, Popovics Mercedesz, Ujlaki Martina kapta a képzőművészeti alkotásért és a kánon éneklésért, valamint a nagyváradi Oltea Doamnã Általános Iskola diákjai: Fekete Ágnes, Gnandt Szilárd, Hegedüs Lóránt a hangszeres előadásért.

A verseny mindkét korcsoportban családias, vidám hangulatban zajlott. A vetélkedő után érkezett a Mikulás, kis  és nagy diákok – sőt a jelenlévő felnőttek – nagy örömére. A rendezvény elérte célját, hiszen Isten örökérvényű üzenete ezáltal is közelebb került mindenkihez, aki valamilyen módon részese lett ennek az eseménynek.

A vetélkedőt Tempfli József püspök, Fodor József vikárius és Kiss Albert provikárius támogatta. A rendezvénynek a gimnázium igazgatója, Zalder Éva Mária adott helyet. A versenyt lelkes, fáradhatatlan hitoktatók szervezték: Benedek Ramóna, Konrád Katalin, Tankó Zita.

(A gyermekek további munkáit a karácsonyi, ünnepi számunkban láthatják.)