Vasárnap Logó

Keressen a katolikhos.ro oldalain:

Rendelje meg a teljes Szentírást

Ár: 30 lej

 

 

Ár: 50 lej

 

 

Ajándékokkal és szeretettel  

Ajándékcsomagokkal tömött kamionokkal és szeretettel teli szívekkel tért vissza a szatmári egyházmegye passaui testvéregyházmegyéjének csoportja november 30-án Szatmárnémetibe, hogy a csaknem egyhetes ittlétük alatt Mikulás-csomagokkal lepjék meg a katolikus óvodák, iskolák gyerekeit és a plébániák elsőáldozóit.

A passauiak idén nem először voltak Szatmárnémetiben, az egyházmegyék közötti kapcsolat pedig már évekre nyúlik vissza. A decemberi ajándékosztásnak is már hagyománya van, fontosnak tartják ugyanis, hogy ilyen módon is segítséget nyújtsanak és örömet szerezzenek.

Mostani ittlétük alatt az „újoncok” városnézésen vehettek részt, de látogatást tett a csoport Nagybányán is, majd szentmisén vehettek részt a püspöki palota kápolnájában. A programokat számukra a szatmári egyházmegye ifjúsági irodája szervezte. Idén kétkamionnyi ajándékcsomagot hoztak magukkal, ezek szétosztására december 3-án került sor. A gyerekek örültek az ajándékoknak, énekeltek, verset mondtak a „Mikulás segítőinek”. A december 4-én hazatért passaui csoport így idén is mosolyt varázsolhatott a kicsik arcára. (A szatmári egyházmegye sajtóirodája)