Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Nagy tekintélye van a csíksomlyói kegyhelynek a zarándokok életében. A Boldogságos Szűz Máriába vetett bizalom a kegyhelyen erőt és reményt adott és ad a kegyhelyre zarándoklóknak: sokak számára a csíksomlyói kegyhely lett a hit, a szellemi élet és a kultúra védőbástyája.

A szobor alkotásának ötszáz éves évfordulója alkalmából jubileumi Mária-év van a kegyhelyen 2014. szeptember 14-től 2015. szeptember 13-ig. Ferenc pápa a jubileumi év minden egyes napjára teljes búcsút engedélyezett a szokott feltételekkel.

 

Lehetőség van arra, hogy amennyiben az érkező zarándokok több naposra tervezik a zarándoklatukat, akkor igény szerint segítséget kapjanak a szervezéshez, hogy a zarándokhétvégének legyen felépítése és íve, benne spirituális vezetéssel és szellemi programokkal.

 

Programterv-javaslat

Csütörtök:

• 18.30 rózsafüzér imádkozása a kegytemplomban (téli időben 17.30-tól)

• 19.00 szentmise a kegytemplomban (téli időben 18.00-tól)

• 19.30–20.30 szentségimádási lehetőség a kegytemplomban (téli időben 18.30-tól)

• 21.00 órától reggel 6-ig éjszakai virrasztási lehetőség a Salvator Hotel kiskápolnájában

Péntek:

• Délelőtt: információk, tájékoztató, prezentációs anyagok Csíksomlyóról (cél: tudatosítani a zarándokokban, hogy hova érkeztek, milyen kínálat áll rendelkezésükre a hétvége folyamán)

• a klarisszák kolostorának látogatása, és lehetőség szerint egyéni vagy közös ima a klarisszákkal

• 15 órakor közös keresztút a Jézus-hágón

• 19 órakor esti szentmise a kegytemplomban (téli időben 18.00-tól)

Szombat:

• Délelőtt: előadás és műhelymunka lehetőség egy, a zarándokok által választott témában

• Egyéni csendes idő, ima, elmélkedés és természetjárás igény szerint (az első szombati Mária-köszöntők alkalmával rózsafüzér imádkozása a kegytemplomban az érkező zarándokcsoportokkal együtt)

• Szentgyónási lehetőség igény szerint, felkészülés a szentmisére (első szombat esetén a Mária-köszöntő ünnepére)

• 19 órakor szentmise (első szombatokon Mária-köszöntő a kegytemplomban, fáklyás kör­menettel)

Vasárnap:

Igény szerint a vasárnap megszentelése szentmisével.

A kínálat érvényes a Mária-köszöntő zarándokhétvégéken (minden hónap első szombatjához kapcsolódó hétvégén), valamint az egész év folyamán zajló zarándok hétvégéken.

Amennyiben a zarándokok a hétvége alatt lelki vezetést vagy helyi koordinációt igényelnek, az előzetesen bejelentkezett csoportok részére ez is biztosítható (az érkezés előtt legalább egy héttel szükséges ezt jelezni). A helyi szervezésért és koordinációért adományt elfogadnak.

Bejelentkezés a szervezett és vezetett programra a Pro Educatione Egyesületnél: RO 530203 Csíksomlyó, Szék út 147., tel: +40722388651, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A kegyhelyen zarándok-szállás és menü is igénybe vehető a csíksomlyói Salvator Hotelben.