Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Fiatal vagyok és gondolkodom

Másfél éve indítottuk útjára Fiatal vagyok és gondolkodom címmel ifjúsági rovatunkat. Az eredeti cél alapján igyekeztünk minél több közösséget megszólítani, gondolkodásra és írásra meghívni, mostanig pedig mind a négy egyházmegye csoportjaihoz tartozó fiatalok gondolatai olvashatók voltak.

Fiatalok és gondolkodók a 2010/2011-es évadban a következő közösségek tagjai voltak: a temesvári, kolozsvári, csíkszeredai, marosvásárhelyi, nagyváradi, szatmári, kézdivásárhelyi, gyulafehérvári – közöttük egyetemi lelkészségek, ifjúsági lelkészségek és iskolák diákjai is. Közreműködtek ugyanakkor a Vasárnap más külső munkatársai és a kolozsvári fiatalok, a kolozsvári Szent Mihály plébánia hajdani és jelenlegi káplánjai, a gyulafehérvári egyházmegye ifjúsági lelkészsége.

A rovat a 2012-es évben is helyet kap az újságban, témáink között pedig az erő, a felejtés, a lemondás, a hit, a boldogság, a barátság, a kényelem, az ajándék lesznek. Továbbra is meghívjuk a fiatalokat, hogy gondolkodjanak és írjanak, hiszen, Milan Kundera szavait idézve: „ A gondolat is életet menthet” – mert ha gondolkodunk és ezt felvállaljuk, azt jelenti, nem vagyunk közömbösek.