Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Karácsony

Még adventben, de már karácsonyi han­gulat jellemezte december 9-én a Ro­má­niai Máltai Segélyszolgálat Főtitkárságának kolozsvári székhelyén tartott összejövetelt.

Ezen részt vettek az intézmény munkatársai, a segélyszolgálat Kolozs megyei szervezetének munkatársai, önkéntesei, a máltai speciális óvoda személyzete, ahol húsz mozgássérült kisgyereket nevelnek sok szeretettel, türelemmel és ráfigyeléssel.

A közvetlen hangulatú, imádsággal, énekléssel, tánccal egybekötött összejövetelen részt vett Kovács Sándor kolozs-dobokai főesperes is, aki elbeszélgetett a jelenlevőkkel munkásságukról, gondjaikról, terveikről.

Barla Zsuzsa, a Romániai Máltai Segélyszolgálat főtitkára elmondta a Vasárnapnak, hogy jelenleg az országos segélyszolgálat 95 százaléka (mintegy 1600 személy) önkéntes, s évente kb. 4000 haszonélvezője van szolgálatuknak a legkülönbözőbb területeken.