Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A passaui partneregyházmegye fiataljai ismét megajándékozták a szatmári gyerekeket

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a passaui fiatalok december 9. és 12. között ismét ellátogattak a szatmári római katolikus egyházmegyébe. A part­neregyházmegye ifjúsága szoros kapcsolatot ápol az Ifjúsági Irodával, minden évben eljönnek, hogy megismerjék a szatmári realitást, az itteniek hitéletét, hétköznapjait, keresztény hivatását, tenni akarását. Nem jönnek ugyanakkor üres kézzel, ajándékkal megrakodva keresik fel a gyerekeket, akiket különösen karácsony előtt igyekeznek meglepni.

A most véget ért látogatás programját tekintve 9-én, pénteken Nagybányára utaztak, ahol a Jézus Szíve Kisleányai által vezetett Sacro Cuore alapítvány napközijében osztottak csomagokat, majd a Krisztus Király plébánia gyermekeit ajándékozták meg. Szatmárnémetibe visszatérve az egyházmegyei Caritas által működtetett, Unirii utcai szociális konyhán vacsoráztak Löchli Terézia Tündér igazgatónővel és munkatársaival. Szombaton délelőtt a Szent Rita Egyesület napközijében lepték meg a gyerekeket ajándékcsomagokkal, ebéd után pedig Nagykárolyban, a piarista nővérek gyermekotthonában ajándékoztak.

Vasárnap reggel részt vettek a Kálvária egyházközség német közösségének szentmiséjén a szatmárnémeti Szent József-templomban, majd az elsőáldozás előtt álló gyerekeknek adtak csomagokat. Mivel a látogatók nagy része még sohasem járt nálunk, délután megnézték Szatmár városának nevezetességeit, este pedig részt vettek a Kis Szent Teréz-templomban tartott adventi ifjúsági imaórán. Hétfőn reggel a püspöki palota kápolnájában adtak hálát a Schönberger Jenő püspök által celebrált szentmisén, megtekintették a palota legfontosabb termeit, utána pedig együtt reggeliztek a püspök atyával – tudtuk meg Bontó Gabriella ifjúsági referenstől.

A passaui fiatalok számára mindig nagy élmény ellátogatni egy, az övéktől nagyban különböző környezetbe, találkozni új élethelyzetekkel és ajándékozni, főleg szeretetet – amelyből annál több marad, minél többet adunk belőle. Élményekkel és gondolatokkal gazdagon, új kapcsolatok birtokában hétfőn délben indultak haza, ígéretet téve, hogy jövőre is visszatérnek.