Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A kolozsvári Szent Mihály Caritas szervezet az ünnepváró napokban fokozottan figyel a speciális szükségletekkel élőkre, a hajléktalanokra, a nehézségekkel küzdő öregekre és a családokra. A Szent Mihály plébánia anyagi gondoskodásával, Kovács Sándor főesperes-plébános jóvoltából naponta zsíros kenyérrel és teával vendégelik meg a hajléktalanokat és rászorulókat a Caritas székhelyén, ugyanott december folyamán ruhaosztás is lesz.

Az elmúlt napokban Fábián Mária Caritas-vezető és munkatársai a jövőre húszéves, Vízi Ildikó gyógypedagógus, egyetemi oktató által létrehozott Gondviselés nappali központot keresték fel. Karácsonyi előzetesként süteménnyel, édességgel, téli takarókkal ajándékozták meg a gondozottakat. Jelenleg tíz, 26–60 év közötti, értelmi fogyatékkal élő és egy nem látó felnőtt részesül itt sok szeretetben, türelmes, kreatív foglalkoztatásban Kovács Melinda és Kézdi Orsolya szociális munkások jóvoltából, akik mindent megtesznek azért, hogy gondozottjaik hasznosnak érezzék magukat és sikerélményük is legyen. Adventi, de az ünnepvárás hangulatában, családias légkörben telt a kis ünneplés, amelynek keretében az ajándékosztás után a jelenlevők együtt imádkoztak, a gondozottak sok jó szóval, szeretetnyilvánítással, ötletes műsorral viszonozták a rájuk figyelést.

 


 Kép és szöveg: Fodor György