Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Fiatal vagyok és gondolkodom

Amint az év decemberhez közeledik, a boltok megtelnek szebbnél szebb ajándékokkal, a kirakatok színesek és vonzóak lesznek. Lassan közeledik az ajándékozás ideje. Mindenki elkezd rohangálni, készülődni a karácsonyra, azon gondolkodnak az emberek, hogy kit mivel lepjenek meg, mi lenne a legmegfelelőbb ajándék.

A hétköznapok forgatagában, fontos elgondolkodnunk azon, hogy Isten milyen csodálatos dolgokkal ajándékozott meg bennünket. Olyan ajándékokat adott ingyen nekünk, amelyeket soha nem tudunk visszafizetni, életet adott nekünk, és szeret bennünket, annyira, hogy saját fiát adta oda áldozatul értünk. Nap mint nap megtapasztalhatjuk Isten gondviselő atyai szeretetét.

A legfontosabb dolog életünk folyamán, hogy szeressük egymást, szánjunk időt egymásra, mert mindezek ingyen vannak, és bárki bármikor átadhatja embertársának. Ha időt merünk szánni azokra, akik fontosak nekünk, akkor ezáltal magunknak is csak jót teszünk. Megállni valakivel egy szóra, meghallgatni valakit, vagy mosolyt varázsolni valakinek az arcára nagyon sokat jelent, és Istennek is örömet szerzünk vele, nem csak felebarátunknak. A barátság is egy olyan ajándék, amely felbecsülhetetlen értékű. „A barátok nagyon ritka drágakövek, mosolyt varázsolnak az arcodra, bátorságot adnak sikereidhez, meghallgatnak, megdicsérnek, és mindig nyitva tartják a szívüket neked.” A barátokat nagyon meg kell őriznünk, becsülnünk, mert ők azok, akik segítenek bennünket és bátorítanak, hogy tudjunk életünk folyamán előrehaladni, kudarcainkban és sikereinkben egyaránt mellettünk állnak.

Karácsonyra készülődve gondolkodjunk el azon, hogy mi lenne az az ajándék, amelyet bármikor ingyen odanyújthatunk embertársunknak. Egy jó szó, egy mosoly? Egy ölelés vagy egy kedves gesztus? Időnkből egy pillanat? Valakinek bátorító kezet nyújtani? Jó tanácsot adni vagy köszönetet mondani? Egy mosoly? Legyen ez meglepetés mindannyiunk számára, és karácsony éjszakáján tegyük le e kis örömöket a kis Jézus jászla elé.