Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Az önkéntesség európai évének záróakkordjaként gála keretében  ünnepelték az önkénteseket

Izgalom, odafigyelés, köszönet és közösen átélt dübörgő tánc fogadta Szent Erzsébet napján, november 19-én azokat a Csíksomlyóra érkező önkénteseket, akik aktívan vesznek részt a Gyulafehérvári Caritas tevékenységében. Az Önkéntes Gála az önkéntesekért, a munkájukért, az odaadásukért való köszönet és hála kifejezése volt.

Az ünnepi műsorban Dénes Előd megzenésített Jó­zsef Attila-verseit hallhattuk.  A he­­gedű, a zongora és a gitár össz­játéka minden hallgatónak megmelengette a szívét a ködös időjárásban és lassan előcsalogatta azt a napfényt, amely áthatol minden zord időn. A zenei hangulatot egy bátorító, erőt adó beszéd követte, amelyet dr. Márton András igazgató mondott. Hangsúlyozta, hogy az önkéntesek munkája túllép minden vélt és valós határon és korláton. Köszönetét fejezte ki a tevékenységükért.

A méltató beszéd után következett azon önkéntesek díjazása, akik az elmúlt egy évben példaértékű és kimagasló önkéntes munkával segítették a rászorulókat. Minden önkéntesnek jár az elismerés azért a tevékenységért, amit végez, mégis azt tapasztaljuk, hogy vannak, akik példaként járnak elöl. Tizennyolc önkéntest díjaztunk, ők jelképértékű kanalat vehettek át, amin a „Ti adjatok nekik enni!” (Mk 6,37) felirat szerepelt – jel arra, hogy az önkéntesek nem csak önmaguk „etetésével” foglalatoskodnak, hanem társaik életének a gazdagításában is szerepet vállalnak. „Ha megjelenik a sürgősségi központban, az ott lévő gyerekek kivirulnak, mert színes, élménydús pillanatokat, órákat nyújt számukra” – az a sepsiszentgyörgyi önkéntes, aki odaadással végzi kórházi szolgálatát.

A díjátadás után Molnár Judit, az önkéntes program egyházmegyei koordinátora kiemelte, hogy az önkéntesek hozzájárulnak a földi mennyország megteremtéséhez, mivel olyan emberek életében vannak jelen segítőként, akik valahol elakadnak a paradicsom létrehozásában.

Az élet árnyoldalainak a bemutatására Kolcsár József színművész egyéni előadása, a Zabhegyező adott kiváló példát és megerősítést az önkénteseknek arra, hogy mindig az igazi, tiszta, cselekvő arcukat mutassák. A klasszikus zenére elfogyasztott közös ünnepi vacsora már tánclépésekre készítette a résztvevőket. Az est további részében az Ego-Sum zenekar teremtette meg a jó hangulatot, ahol mindenki felszabadulva ünnepelhetett.

2011, az önkéntesség európai évének záróakkordja volt a gála, megközelítőleg 130-140 személy vett részt rajta, önkéntesek, hozzátartozók és munkatársak. A részt vevő önkéntesek Erdély hét régiójából érkeztek Csíksomlyóra, ahol megteremtődött egy újabb találkozás lehetősége.

Köszönjük a Caritas önkénteseinek, hogy lelkesedéssel és felelősségtudóan vannak jelen köztünk és a szükséget szenvedők mellett! Köszönjük, hogy részvételükkel és odaadásukkal gyümölcsözővé teszik mindennapjainkat!