Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A sváb kulináris különlegesség, a strudli kedvelőit várják a november 30-án megrendezésre kerülő Strudlifestre. Már hagyománynak számít, hogy november végén a Kálvária-templom német közössége és a Német Demokrata Fórum szatmári szervezete megrendezi a strudlit népszerűsítő fesztivált. A rendezvény a sváb hagyományok, köztük pedig a kulináris szokások életben tartása miatt jött létre, de közösségmegtartó, értékfelmutató küldetésén túl bárki számára kultúrált szórakozást, jó hangulatot biztosít.

A negyedik alkalommal jelentkező Strudlifest idén minden eddiginél több strudlival várja majd az érdeklődőket, hiszen a szatmári közösség mellett Petri, Csanálos és Nagymajtény legjobb sváb szakácsnői gyúrják majd a tésztát. Tőlük tanulni is lehet a készítés titkait, receptet kérni, de aki csak kóstolni szeretne, egy lej ötven baniért vásárolhat egy strudlit, hozzá pedig aludttejet vagy forralt bort kap. A fesztiváljelleget a jó zene teszi majd teljessé.

November 30-án délután öt órától hajnalig tart majd a mulatság a Sváb Házban, ahova mindenkit szeretettel várnak!