Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Rendhagyó módon Árpád-házi Szent Erzsébet napokat szerveztek Kolozsváron november 16–18. között. Az esemény színhelye a Hajnal negyedbeli Szent Kamill Szociális Otthon volt, ahol gazdag program keretében Szent Erzsébetet köszöntötte többek között Bács község katolikus énekkara, Major Olga Rozália, Molnos Sára, Székely Mária szavalata.

Hazai és magyarországi meghívottak előadásai hangzottak el: Árpád-házi Szent Erzsébet, az egyház és nemzetünk példája (Kovács Sándor kolozs-dobokai főesperes); Mit üzen Árpád-házi Szent Erzsébet életén keresztül a magyar kereszténységnek? (Kiss Endre, Sárospatak); Árpád-házi Szent Erzsébet és a Szent Korona közös üzenete (Hunyadi László, Történelmi Vitézi Rend főkapitánya, Budapest); Áldás és népesség (Csép Sándor, Kolozsvár). Köszöntő hangzott el Fábián Mária, a Szent Mihály Római Katolikus Nőszövetség elnöke és Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke részéről, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője pedig üzenetben fejezte ki gondolatait. Emelte az esemény ünnepi hangulatát Jancsó Miklós, Rekita Rozália és Albert Júlia színművészek szavalata, a kolozsvári Báthory István Líceum diákjainak műsora, s nem utolsósorban a sárospataki 8kor Színházegyüttes (vezetője Bálint Béla) Kiáltó szó című koncertje, amelyet a Szent Mihály-templomban is bemutattak.

Megható volt a Szent Kamill otthon lakóinak és alkalmazottainak ünnepi műsora.

A gazdag program végeztével, vasárnap Kovács Sándor főesperes megáldotta az újonnan épített, Szent Erzsébetről elnevezett leányanyaotthon kápolnáját, valamint annak égi pártfogójának az udvaron felállított szobrát.

Tokay Rozália-Anna, a Kolozsvári Magyar Mozgáskorlátozottak Társulatának alapítója és elnöke, a Szent Kamill otthon vezetője a Vasárnapnak elmondta, az új épület húsz jövendő édesanyának, negyvenszemélyes bölcsődének és óvodának fog emberi életkörülményeket biztosítani, de helyet kap benne negyven újabb ellátásra szoruló időskorú is. A remények szerint jövő év Szent Erzsébet-ünnepére sikerül befejezni és teljesen átadni a létesítményt.