Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma


A petrozsényi Szent Borbála római katolikus templom idén ünnepli fennállásának 125 éves évfordulóját. A jubileumra többek között kiállítással emlékezik meg az egyházközség, amely a 125 éves a petrozsényi római katolikus templom címet viseli. A fényképtárlaton betekintést nyerhetnek az érdeklődők a Zsil-völgyi egyházközség múltjába és jelenébe archív dokumentumok, életképek bemutatása révén. A petrozsényi polgármesteri hivatal támogatásával létrejött kiállítás megnyitóját november 27-én, kedden 16 órakor tartják a petrozsényi polgármesteri hivatal márványtermében. A megnyitón előadást tart dr. Jitianu Liviu, a kolozsvári BBTE Római Katolikus Teológia Kar adjunktusa 125 év a hit kapujában címmel, valamint Korom Imre, a Gyulafehérvári Római Katolikus Papnevelő Intézet tanára 125 esztendős katolikus jelenlét a Zsil-völgyében – egy lelkipásztori áttekintés címmel. A kiállítás december 4-ig tekinthető meg.

A jubileumi ünnepség csúcspontja az egyházközség búcsúünnepe lesz. Szent Borbála ünnepén, december 4-én délelőtt fél 12-kor dr. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek celebrál román nyelvű szentmisét, majd délután 5 órakor Varga Rezső, a Gyulafehérvári Főegyházmegye gazdasági igazgatója, a petrozsényi egyházközség volt plébánosa lesz a magyar nyelvű szentmise főecelebránsa és szónoka.