Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A sepsiszentgyörgyi Krisztus király-templomban megkezdődtek a búcsús előkészületek. A hit évében a választott bibliai idézet: Álljatok szilárdan a hitben! (1Kor 16,13). A háromnapos előkészület során igét hirdet Sárközi Sándor piarista. November 23-án, pénteken a szentmise du. 6 órakor kezdődik, alatta és utána a brassói Fekete templom Jugendbach kórusa koncertezik, orgonán játszik és vezényel dr. Steffen Schlandt.

November 24-én, szombaton Sepsiszentgyörgy lelkiségeinek imanapja van. Néhány éves hagyomány, hogy ekkor bemutatkoznak a városban működő lelkiségek (Cursillo, cserkészet, Élet a Lélekben plébániai imacsoport, Ferences Világi Rend, Fokoláre, Háló, taizéi imacsoport, Házas Hétvége, Hit és Fény, Kis Apostolok, Szent László Kolping-család, Máltai Segélyszolgálat, neokatekumenátus, Pro Vita Hominis Társaság, rózsafüzér-társulat, skapuláré imacsoport). Idéntől új lelkiséggel gazdagodott a plébánia és a város: a Tiszta Szívek Mozgalmával, amely párkapcsolat, házasság, szexualitás keresztény szemmel, értelmesen tematikával foglalkozik. A program: reggel 9-től gyülekő, 9,40: elmélkedés (Sárközi Sándor piarista), 10,30: kiscsoportos beszélgetés, 11,30: a lelkiségek tanúságtétele, 13,30-tól elmélkedés (Sárközi Sándor), 14,15: kiscsoportos beszélgetés, 15,15: a lelkiségek tanúságtétele, 16,30: szentségimádás, du. 6 óra: hálaadó szentmise, majd 7 órától Varga Attila és csapata evangelizáló koncertje.

November 25-én, vasárnap Krisztus király ünnepe: szentmisék déli 12 és du. 6 órakor lesznek, szentgyónásra, lelki beszélgetésre lesz lehetőség. Mivel a Krisztus király-templom befogadóképessége a legnagyobb a város katolikus templomai közül, nagyon sok hangversenynek, egyházi programnak adott helyet. A www.krisztuskiraly.ro honlapon lehet megtekinteni a rendezvények fotóit (Horváth Szilveszter fotógalériájában). A témák: vízkereszti hangverseny, elsőáldozók bemutatása, 25. és 50. házassági évfordulók, feleségek és anyák nagyböjti lelki napja, a Hit és Fény közösség napja, férjek és apák napja, családok nagyböjti lelki napja, két Mága Zoltán-kocert, Role-koncert és Mária Rádió-évforduló, anyák napja, elsőáldozás, plébániai közösségi nap, a Tavaszi Zenei Fesztivál záróhangversenye, úrnapja, a lengyelországi Mamionka Kulturális Egyesület vegyes karának koncertje, gépjárművek megáldása, a Neumarkt Brass fúvós quintett koncertje, pedagógusok lelki napja (a meghívott Sávai János), Zorán-koncert, XI. Nemzetközi Ökumenikus Kórustalálkozó, a hit évének megnyitója, Fátyol Rudolf-koncert, a Kis Apostolok gyermekkórus Miklósváron… Felsorolni is sok, de ebből látható, hogy a város legfiatalabb egyházközsége milyen szépen fejlődik évről évre. Nagy szerepet játszik ebben az elöljárók és az imádkozó egyházközség nyitottsága, illetve a templomkertben kialakított játszótér.