Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Tordatúron tartotta háromnapos, évente megszervezett lelkigyakorlatát a nagyenyedi és a kolozsvári Máltai Szeretetszolgálat senior csoportja, melyre hatodik alkalommal került sor.

Talentumaink nem évülnek el, „Isten ugyanis nem bánja meg adományait és hívását.” (Róm 11,29). Talentumaink is változnak az idők során, jó a régieket gyászolni, az újakat felfedezni. Érvényes ez az önkéntes szociális munkát végző idősek közösségében, különösen ott, ahol már az életkor szab medreket, új feladatokkal bíz meg Isten, hiszen olyan önkéntesek is vannak, akik a nyolcvanadik életévüket is betöltötték. A rászoruló gyerekeket, szegényeket, sérülteket és időseket szolgáló önkéntes csoportok tagjainak is szüksége van a feltöltődésre, de arra is, hogy szembenézzenek a valóságos ténnyel: az utánpótlás késik, ők maguk pedig fizikailag egyre kevesebb feladatot tudnak ellátni. De az életkor újabb talentumokkal áldja meg az idősödő embert, ezeket kamatoztatják, akár életünk történetét is összefoglalhatják a talentumok tükrében, hiszen állandó küldetésben vagyunk. A felismerések útján kísérte végig a résztvevőket Farmati Anna szociális testvér, a lelkigyakorlat vezetője.

A háromnapos együttléten elhangzott elmélkedéseket a személyes imaidő, a szilencium és a kreatív meditáció együttese tette teljessé.