Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Sepsiszentgyörgyön összefogtak a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai és tanárai a 15 éves Cotioraş Elizabeth megsegítésére. A kislány első osztályos korától a Plugor Sándor Művészeti Líceum képzőművész szakos diákja (osztályelső átlaggal). Tavaly júniusában csontrákot diagnosztizáltak a bal lábában. A daganatot sikeresen eltávolították a tanintézmény nem kis anyagi hozzájárulásával, ugyanis a diáklányt a nagymamája neveli hároméves korától, aki nyugdíjából képtelen unokáját eltartani és emellett kezelési költségeit is fedezni.

Az akkori műtét pozitív eredményekkel kecsegtetett, és az időközben magántanulóvá vált Elizabeth visszatérhetett az iskola padjaiba. De ez év szeptemberében ismét diagnosztizálták a daganatot a lábában, mely már akár amputációt is vonhat maga után. A kezelés vagy rosszabb esetben a protézis költsége azonnali lépésre sarkallta az iskola tanárait és diákjait. Színésznövendékek előadással, zenész diákok és tanárok koncertekkel, képzőművész palánták műalkotásokkal igyekeznek segítő szándékkal készpénzzé tenni tehetségüket, kérvén minden jóakaratú ember segítségét. Erre a célra ajánlotta fel az Osonó Színházműhely is Fazakas Misi rendezésében Ahogy a víz tükrözi az arcot című előadásának bevételét. A Plugor Sándor Művészeti Líceum Campanella gyerekkórusa Lőfi Gellért igazgató-karnagy vezetésével a szemerjai református templomban és a Krisztus király-templomban énekelt. Jótékonysági előadást tartott az Evilági együttes Dalóka gyermekkoncertjeivel (Babos Szélyes Margit – ének, Orbán Ferenc – gitár, ének, Gábor Szabolcs – szopránszaxofon, klarinét, Lőfi Gellért – zongora, harmonika, Gyergyai Szabolcs – basszusgitár, Ferencz Áron – ütős hangszerek) november 11-én a Bod Péter Megyei Könyvtárban. További jótékonysági előadásokat tart november 18-án 11 órakor a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében, 13 órakor a Mikes Kelemen Elméleti Líceum dísztermében, november 19-én 11 és 12 órakor a Váradi József Iskola dísztermében. November 18-án 19 órakor klasszikus zenei estre várják az érdeklődőket, a jó szándékú embereket a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai a Székely Nemzeti Múzeumba.