Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Az erdélyi skapuláré társulatok és imacsoportok találkozója 

Csíksomlyón október 20-án tartották őszi találkozójukat az erdélyi skapuláré társulatok és imacsoportok. Szép számban megjelentek a csíksomylói Szűzanya lábánál a Székelyföld minden részéről mindazok, akik a Szűzanya skapuláréját viselik. A Hajlák Attila marosvásárhelyi segédlelkész celebrálta szentmise fél 11-kor kezdődött, vele koncelebrált Csató Béla és Szabó Lajos plébánosok. A homíliát és a szentmisét követő előadást Hajlák Attila tartotta. Szó esett a hit évéről és arról, hogyan kell azt megélni.

A székelyeknek Csíksomlyó a betlehemi ház, ahol a Szűzanya mindig hazavárja gyermekeit. A találkozón a résztvevők buzdítást kaptak, hogy a Szűzanya lelkületével tudják megélni a hit évét, az ő útmutatásával. A Szűzanya a kereszt tövében az egész emberiség anyja lett. Példájára az alázatosságot és Istenre való ráhagyatkozást gyakorolják a társulat tagjai életükben, tiszta szívvel befogadva az örömhírt, ami elvezet Jézushoz. Hogy jobban megértsék, miként lehet ezt megélni a kármel lelkületével a hit évében, ezért az előadó Nagy Szent Teréz életét is bemutatta, pár gondolattal bevezette a tagságot a belső várkastély szobáiba.

A résztvevőkben ezt követően fogalmazódott meg, hogy a fájdalmas Szűzanya példájára, vele járva az élet útját remélhetik, ő elvezet mindenkit ahhoz a hegyhez, ami/aki Jézus.