Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Fiatal vagyok és gondolkodom

Minden ember számára van olyan dolog, ami értéket képvisel. Sokat gondolkodtam azon, hogy mi is képez igazi értéket számomra. Rájöttem, hogy három olyan érték van, ami nagyon fontos nekem: Isten, család és barátok.

Személy szerint hívő ember vagyok, ezért elmondom, hogyan érzek Istennel kapcsolatban. Szerintem Isten az, aki az én pártomon van, aki mindig mellettem áll, még akkor is, ha néha ezt nem érzem. Isten nemcsak jóval lát el, hanem időnként megvonja tőlem ezeket. És mindezt azért teszi, hogy meg tudjam becsülni azt, amim van, illetve vegyem észre és értékeljem még a legkisebb jót is, amit kapok. Sok ember inkább az öngyilkosságot választja a szenvedés helyett, mert nem becsüli meg és nem értékeli az életet, amit Istentől kapott. Sokan pedig annak is nagyon örülnének, ha legalább még egy hetet élhetnének, mert a halál torkában vannak. Istent egy olyan Istennek tapasztaltam meg, aki mellettem áll és segít átvészelni a nehéz időket, ha együttműködöm vele, és közel engedem magamhoz.

Másik nagy érték számomra a család, aki mellettem áll. Sokszor látom azt, hogy vannak emberek, akik nem tudják becsülni a családot, mert elzüllenek és szétrombolják a családi közösséget. Egy családban ha mindenki együttműködik mindenkivel, ha megtanulnak kompromisszumot kötni, akkor egy család lehet a legnagyobb menedék a világ problémái elől.

Harmadiknak a barátokat venném. Minden embernek van legalább egy barátja, aki segít neki átvészelni a hullámvölgyeket, akinek a vállán nyugodtan kisírhatja gondját, baját.

Személy szerint nekem erre a három dologra van szükségem, hogy igazán boldog legyek: Isten, család és barát, ez a három jelenti a legnagyobb értéket az életemben.