Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Hírek, hirdetések

XVI. Itthon helyismereti vetélkedő

A Consolation Alapítvány, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Szentgyörgyi Albert Társaság „Hit nélkül sem alkotni, sem élni nem lehet” mottóval vetélkedőt hirdet általános és középiskolás diákok számára, valamint műkedvelő csoportok részére Vetési Albert püspök, Mátyás király titkos kancellárja életéről. A jelentkezőknek a témához kötődő 15–20 perces jelenetet kell írniuk és előadniuk.

A verseny november 28-án, szombaton zajlik: 10 órától az általános iskolák csapatai lépnek fel, 16 órától pedig a középiskolások és a műkedvelő csoportok mutatják be előadásukat. Vasárnap 10 órától Szatmárnémeti történelmi és kulturális emlékeivel ismerkedhetnek a versenyzők, 14 órakor pedig Vetésbe látogatnak el.

Részvételi feltételek: A csoport létszáma nem haladhatja meg az ötöt. Használható jelmez, díszlet, zene, vetítés, tánc stb. Minden fellépő csoport köteles magával hozni az általa előadásra kerülő jelenet digitalizált szövegét, valamint az előadás szereposztását, rendezőjét és minden más közreműködőjét felsoroló kimutatást.

Elbírálás: Történészekből, színészekből s magyartanárokból álló zsűri értékeli a csoportok teljesítményét.

A résztvevők díjazása: I. díj 500, II. díj 300, III. díj 200 lej.

Minden résztvevő könyvjutalomban részesül, valamint ingyenesen vesz részt a rendezvényt kísérő városnézésen, illetve kiránduláson. Támogató a Bethlen Gábor Alap.

 

Jelentkezés november 15-ig Veres-Kupán Enikőnél (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0762-248663)