Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Maros kerületi ifjúsági találkozó 

Első alkalommal tartották meg a Maros kerületi ifjúsági csoportok találkozóját, mely az Egységben érte! nevet kapta. Az október 15-én tartott találkozó azt a célt szolgálta, hogy a körzeti plébániai ifjúsági csoportok megismerjék egymást és együttműködésre invitálja az egymáshoz közel lévő csoportokat. A helyszín Marosvásárhely lett a központi és könnyen elérhető helyzete miatt. Pontosabban a Marosvásárhelyi Szent Család plébánia biztosította a helyszínt Szénégető István plébánosnak köszönhetően.

A napnak ugyanúgy volt lelki része, mint ismerkedős és játékos része is. A program délelőtt fél 10-kor kezdődött egy kis ismerkedéssel, majd jégtörő játékokkal folytatódott, hogy feloldódjanak a résztvevők. Ezek után az ificsoportok elvonultak és kigondoltak egy bemutatkozót, amit a szünet után be is mutattak egy előadás formájában.

Nagy meglepetésünkre a gyergyói ificsoport és a Pacsirták énekcsoport is ellátogatott a találkozóra, ők épp egy kiránduláson voltak. A gyergyói ifjak is bemutatkoztak mint ificsoport és mint énekcsoport is, arra a kis időre, amit a Maros kerületi ifjakkal töltöttek. Őket is bevonták a tevékenységekbe, majd amikor menniük kellett, közös énekléssel búcsúztak. A gyergyóiak távozását dicsőítés, majd tanítás követte, melyet Bereczki Zsolt tartott az egységről. A tanításon elhangzottakat kiscsoportban boncolgatták tovább és vitték egy személyesebb szintre a fiatalok.

Ebéd és egy jól megérdemelt pihenés után következtek az ügyességi és csapatépítő játékok. Minden résztvevő elméjét és testét is megmozgatta a napnak ez a része. Sokféle játék volt, ami a csoportokat összerázta: rajzolni, mászni és koncentrálni is kellett, és általánosságban elmondható, hogy minden feladat nagyon jó hangulatban telt. Délután 5 órakor kezdődött a záró szentmise, egy óra múlva pedig már mindenki hazafelé tartott, remélhetőleg élményekkel és lelkiekben egyaránt gazdagodva.

Az első találkozó harmincas létszámnak örvendett, de a szervezők szeretnék, ha a következőkben ennél is többen elmennének, mondván: ez az első alkalom volt, de nem az egyetlen. Szeretnék, ha az első találkozónak lenne folytatása a jövőben. Ugyanakkor hálásak minden támogatónak a segítségért.