Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Fészekmeleg

A magyar közszolgálati televízió 1-es csatornáján jelentkezik a Család-barát című magazin, mely minden délelőtt színes és hasznos információkkal várja nézőit a képernyő elé heti váltásban hétköznap Dióssy Klári, Novodomszky Éva, hétvégén pedig felváltva párban Gaskó Balázzsal.

A Család-barát a családok mindennapjaihoz tartozik, s a közmédia műsorkészítői azt szeretnék, ha minél több otthonba eljutna a magazin. A hét minden napján jelentkezik, akik délelőtt nincsenek otthon, azok a Duna Worldon du. fél 7-kor ismétlésben megnézhetik az adásokat. A műsor maximálisan a nézők igényeihez igazodik. A szerkesztők olyan délelőtti magazint készítenek, amelyben mindenki megtalálja a számára hasznos információt, egyben mankót jelenthet sok család számára a nehezebb élethelyzetekben. Az ebédhez készülődő kismamákat, nyugdíjasokat, nagyszülőket-szülőket szólítja meg hétköznap a Család-barát. A magazin a megszokott formában, de színesebb műsorfolyammal és tartalommal várja nézőit közel két órában.

Hétköznap Dióssy Klári és Novodomszky Éva heti váltásban és egy-egy „civil” társ-műsorvezetővel vezeti az adásokat, művészek, sportolók, közéleti személyiségek lesznek vendégeik. Mellettük mindig egy-egy ismert vagy elismert családdal is találkozhatnak a nézők a műsor egész időtartama alatt, bevonva őket a produkciókba, ahol az is kiderül, mi lehet a családok összetartó erejének titka. A Család-barát hétvégén hazai idő szerint fél 8-tól 10 óráig az egész családhoz, az első fél órában pedig elsősorban a gyermekekhez szól, de természetesen a műsor egészében várja a kicsiket is sok-sok mesével, játékkal és megannyi színes szórakoztató produkcióval, valamint hasznos programajánlatokkal, információkkal. A hétvégi adásokban újra lesz a korábban rendkívül népszerű tévé-torna neves sportolókkal és gyermekeikkel.

A tartalom még színesebb lesz, hétköznap Baba-mama, Léleklencse, Példaképek rovat, ötletsarok, továbbá finom receptek is szerepelnek a magazin kínálatában. A Baba-mama rovat hasznos tippeket ajánl az édesanyáknak, megoldásokat a bölcsődei, óvodai és az iskolai gondokra. A Léleklencse, Példaképek olyan életutakat, élethelyzeteket, példaképeket, emberi tartást, családokat és különleges szituációkat mutat be, amelyekből sikerült pozitív módon kilábalni az érintetteknek. Az Ötletsarok hasznos tippeket ad az otthon díszítésére. A konyhában egészséges, finom ételek receptjét ajánlja a műsor. A Receptpárbajban a szerkesztők várják a nézők kedvenc receptjeit, a legjobbakat beküldők pedig a szakma neves képviselői jelenlétében készíthetik el ételeiket a Család-barát vadonatúj konyhájában. A verseny szeptember 17-én indult, október 31-éig küldhetik be a nézők a családi recepteket. A legjobbak értékes ajándékot nyernek, bepillanthatnak az itt élő külföldi séfek ételkészítési fortélyaiba és receptjeik bekerülnek a Család-barát magazin év végére elkészülő receptkönyvébe. A Szemlélő rovatban a riporterek bebarangolhatják az országot, és megismertetik a nézőkkel azokat a helyeket, különleges épületeket, településeket, természeti képződményeket, amelyek mellett talán nap mint nap elmennek, de meghatározzák mindennapjaikat. Mindezt játékos formában, heti rendszerességgel készítik el a műsor alkotói neves művészek tolmácsolásában.

Segítünk a bajban! A műsor nem titkolt célja az is, hogy miközben példaképeket mutat be a nézőknek, egyúttal segítséget is nyújt a hozzájuk fordulóknak, illetve közvetít a segíteni vágyók, valamint a rászoruló nézők között. A Család-barát szerves része a játék, amellyel a készítőknek nem csupán a szórakoztatás a célja, hanem a közösségépítés is, ezzel is örömet szerezve a család apraja-nagyjának. A feladványokat a Facebookon és a honlapon is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők.

Ha tehetik, nézzék a Család-barát műsort hétköznap fél 12-től 1 óráig, hétvégén pedig fél 8-tól 10 óráig az M1-en, délutánonként pedig fél 7-től a Duna World csatornáján!