Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Nem divat manapság kiállni Krisztus mellett a közéletben. Sőt, talán kevésbé divat, mit valamikor, amikor még komoly tétje volt… Persze valójában ma is komoly tétje van, csak nem mindig vesszük komolyan… különösen, ha apróságokról van szó.

Ma azért nem állunk ki az értékeink mellett, mert pluralizmus és demokrácia van. Mert el kell fogadni a másságot. Nehogy megbántsuk, nehogy bigottnak nézzenek, nehogy elveszítsük a barátot, nehogy megorroljon ránk egy támogató evangéliumi értékrendünk miatt, hiszen mindenhez pénz kell manapság, nehogy diákok nélkül maradjunk egy tanintézetben, ha „elveink vannak”…

Azt olvasom a kereszténydemokrata fiatalokról – akiknek jelszavuk egyébként a címben olvasható mondat –, hogy ki szeretnének állni az üldözött keresztények mellet, ennek érdekében honlapot is indítanak (prochristie.hu), és nem puszta szolidaritás ez, hanem igazi tettrekészség, a valódi, eredeti, tehát keresztény európai értékrend felelős vállalása – a parlamentben: ország-világ előtt. Olyan emberekért, akik messze élnek tőlünk, más nyelvet beszélnek, de ugyanabban a Krisztusban hisznek, és alkutlanul. Igen, a másságot el kell fogadni, de a divatos, a trendi csúsztatásokat, a bűnt soha. Se kicsit, se nagyot: Aki megvall engem az emberek előtt, azt én is megvallom majd mennyei Atyám előtt (Mt 10,32).