Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Újabb jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen

Immár tizedik éve, hogy a Katolikus Családpasztorációs Iroda évi három alkalommal jegyeskurzust szervez Marosvásárhelyen. A 2013-as év első jegyeskurzusa február 5-én, kedden veszi kezdetét. A jegyeskurzus egyházi és szakmai segítség fiataloknak, akik házasságra készülnek, lehetőség a párkapcsolat elmélyítésére, egyben ismerkedési lehetőség más párokkal, közösségben való felkészülés a szentségi házasságra és a keresztény családi életre. A kurzus nyolc hétig tart, és április 2-án ér véget. A találkozók kedd esténként vannak este fél 8–fél 10 óra között. Lelkész, orvos, pszichológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak. Az együttlétek formája interaktív, nemcsak előadások meghallgatásából áll, hanem beszélgetésekből, csoportmunkából. A kulcsfontosságú témák között szerepelnek: szerelem, kommunikáció, konfliktuskezelés, gyereknevelés stb. Elsősorban azok jelentkezését várják a szervezők, akik a 2013-as év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat és kapcsolatukat. A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni február 1-jéig lehet Sófalvi Adélnál: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel. 0744-799055. (A következő kurzus 2013. április 9-én indul, és június 4-én ér véget.)

 

Kántorok lelkigyakorlatos továbbképzője

Február 14–16. között, hamvazószerda miatt kivételesen csütörtöktől szombatig tartják Gyulafehérváron a kántorok szokásos főegyházmegyei lelkigyakorlatos továbbképzőjét. A program szervezője és védnöke az egyházmegye segédpüspöke, Tamás József, a lelkigyakorlatos programot moderálja Sebestyén Péter vásárhelyi plébános. (G. V.)

 

Kevesebben tanulnak tovább Hargita megyében

Egyre kevesebb Hargita megyei érettségiző tanul tovább, és egyre kevesebben találtak munkát a tavalyi végzősök közül, ez derült ki a Hargita Megyei Tanfelügyelőség felméréséből. A Hargita Megyei Tanfelügyelőség több mint három éve rendszeresen felmérést végez a végzős diákok továbbtanulására, munkába állására vonatkozóan. A tavaly érettségiző 3000 tanuló közül csupán 1068-an tanulnak tovább. A továbbtanulók többsége lány, közel ezren már dolgoznak, és több mint ezer tanuló nem tudott még elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A továbbtanuló Hargita megyei diákok többsége Kolozsváron, Marosvásárhelyen vagy Brassóban végez egyetemet, a legnépszerűbb szakok körükben a műszaki, humán és orvosi szakok. Bartolf Hedwig főtanfelügyelő úgy véli: az alacsony továbbtanulási átlag elsősorban a gyenge és sikertelen érettségi eredményeknek köszönhető. (Vox FM)