Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Egy falat a léleknek

• Ha egy általad kedvelt adást nézel, magazint olvasol, akkor számodra minden világos és érdekes. Világos az, ha egy férfi elcsábít egy nőt, ha az illető 40 kilót fogy. Világos számodra az is, ki milyen sporteredményeket ért el… Világos az is, milyen technikája van a szeretkezésnek… De amikor Jézus szól, akkor számodra minden homályos lesz és unalmas. Nem beszélve a liturgiáról, amely hosszú és lapos, de az internet, a televízió adásai annál színesebbek.

• Lehet, hogy olyan ember vagy, aki tud örülni, lelkesedni egy elmélkedés hallatán. Sőt, szeretnéd azonnal megosztani másokkal… De mi marad benned a lelkesedés másnapjára? Ha sérelem, bántás és kicsúfolás ér, mit teszel? Lelkesedsz a jóért, de amikor valami többet kellene tenned, akkor erőtlenné, ízetlenné válsz, és szívedből könnyen eltűnik az Úr Jézus sugárzó alakja.

• Lehet, hogy rengeteg gond, vágy van benned, amelyek messze megelőzik a hit világát. „Majd” és „akkor” – mondod. Most túl szomorú vagy, kiábrándult, nincs hangulatod. Talán nem is az a gond, hogy ilyen állapotok foglalnak le, hanem hogy mindezt Isten nélkül éled meg, úgy, mintha ezek nem tartoznának Istenre.

• Ha leszednék rólad minden „gazdagságodat”, nem maradna belőled semmi, csak fásultság és kiégett emberi szív. Olyan állapot, amely fölött Isten is csak sírni tudna.

• Isten Lelke jobban ismer téged, mint te saját magadat. Engedd be őt az életedbe, hogy tegye hallóvá füledet, látóvá szemedet és érzékennyé, „jó földdé” szívedet. Aki befogadja őt, az az igazi, tiszta, alázatos szeretet gyümölcseit fogja megteremni.