Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata több mint 25 serdülőnek szervezett tábort Lókodban a székely­udvar­helyi önkormányzat támogatásával.

Korán reggel indult a fiatalok csapata Lókodba, és alig helyezkedtek el a buszon, már meg is érkeztek a táborhelyre. A hely feltérképezése és az elrendezkedés után kezdődött az ismerekedés. Rengeteg vicces dolgot tudtak meg egymásról a tinik. Az első komolyabb feladatként mind a három kiscsoport zászlót készített, amelynek címerében mindannyian megjelentek egy-egy szimbólum által.

Naponta több, tiniket foglalkoztató témát dolgoztak fel, mint például a drog, az énkép és a szexualitás. Az előadások közben didaktikai anyagok is előkerültek, hogy érthetőbbé váljanak az elmondottak.
A serdülők rengeteg kérdéssel bombázták az előadókat, és újra bebizonyosodott, mennyire fontos beszélni ezekről a témákról, hisz a tinédzserek össze vannak zavarodva a tabukkal övezett világ és az internet által felkínált visszásságok között.

Minden nap különböző izgalmakat rejtegetett. Már az első nap meggyúlt az olimpiai láng, felvonultak a zászlók, és kezdődtek is az érdekesebbnél érdekesebb megmérettetések. Szappanok kezdtek versenybe, dinnyével fociztak, kosaraztak, gátat ugrottak, homokzsákokat dobáltak, fonalat tekertek, de talán a legizgalmasabb a paralimpiai rész volt. A Honfoglaló játékot pedig élesben játszották párbajozásokkal, amelyben rengeteg intelligenciamérő és ügyességi vetélkedő kapott helyet. A közös kirándulás sem maradt el, miközben meglátogatták a bágyi dombot.

De volt esti lovaglás, ebéd utáni intenzív pihenő, amikor klasszikus zenét hallgatva kémlelte mindenki az eget, személyiségfejlesztő játékok, tábori tánc, buli és még sok más.

A rengeteg értékes információ és helyreigazítás mellett a fiatalok rájöttek, hogy a szabadidejüket sok jó dologgal le tudják kötni, olykor egy megvizezett pólóval vagy egy mankóval, esetleg egy homokkal töltött zsákkal is el lehet játszani órákig, nem feltétlenül kell a fél életüket a televízió, internet és a mobiltelefon bűvkörében élni.