Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Megalakult az MTVA közönségszolgálata

 A Magyar Televízió, a Magyar Rádió és a Duna Televízió közönségszolgálatai augusztustól egy csapatban dolgoznak. A négy munkatárs a határon túli nézők és hallgatók érdeklődésére is számít. 

A Magyar Televízió m1 csatornája és az MR1 Kossuth Rádió gyakorlatilag minden magyarországi háztartásban fogható, a Duna Televízió és az m2 pedig a háztartások több mint háromnegyedébe jut el. A határon túli statisztikák is e csatornák népszerűségét támasztják alá. A heti másfélezer telefonhívás, e-mail és levél bizonyítja, hogy a nézők és hallgatók sajátjuknak érzik a közszolgálati műsorokat, így kérdéseikkel, véleményeikkel is gyakran keresik fel az intézményeket.

Az MTVA Kommunikációs Igazgatósága közös közönségszolgálatot hozott létre. A négyfős csapatba egy-egy fő a Magyar Rádiótól, illetve Duna Televíziótól, két munkatárs pedig az MTV-től érkezett. Hétköznap reggel 8 és este 18 óra között várják a nézők, a hallgatók telefonhívásait, és válaszolnak a beérkező levelekre. Az ettől eltérő időpontokban üzenetrögzítő működik.

A közönségszolgálat hagyományosan a határon túli nézők és hallgatók észrevételeire is számít.

„Évente több száz hívás és levél érkezik hozzánk a világ különféle országaiból, mindenhonnan, ahol magyarok élnek, és ahol követni tudják a magyar televíziók, rádiók adásait akár a tévé képernyőjén, rádió készülékeiken, akár internetes oldalainkon keresztül – tájékoztat Cs. Tóth Eszter, a Közönségszolgálat vezetője, aki korábban a Duna Televízióban látott el hasonló feladatokat. – Reményeink szerint a csatornáink, a műsoraink megújulásával nézőink, hallgatóink száma is fokozatosan emelkedik. A megnövekvő igényeknek pedig csak az egységes közönségszolgálat felelhet meg.”