Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Pitypang

Hangulatos kirándulással ajándékozta meg a székelyudvar­helyi csoportját a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal élőket támogató szolgálata a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal segítségével.

A kirándulók autóbusszal kerekedtek útra, hogy meglátogassák a marosvásárhelyi állatkertet. Rövid szovátai pihenő után érkeztek meg, és vidáman járták körbe az állatkertet. A gyerekek barátkoztak az addig csak meséskönyvből ismert állatokkal, lehetett simogatni őket és játszani velük. A jól berendezett terepen, a tervezők gondosságának köszönhetően, kerekesszékkel is könnyű volt a közlekedés, még a pálmaház is bejárható volt. Alaposan ráijesztett a csapatra egy szabadon kószáló, csintalan majom.

Az állatkerti séta után következett a somostetői játszótér. 

A sok játék, hinta, csúszda között nehéz volt választani. Nagy sikernek örvendett a Thomas mozdony is. A kisvonaton ülve megpihent az aprónép a játék, tapasztalatgyűjtés után.

A kifáradt felfedezőcsapat a hazaúton gyorsan elszundított. Sok volt az élmény, így séta, játék közben még az otthonról hozott szendvicsek sem fogytak. Annyi felfedeznivaló várt rájuk, hogy nem jutott idő a hétköznapi programokra. Fáradtan, de a következő nagy felfedezőutat tervezve tért haza a lelkes csapat.