Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Erdő Péter bíboros ünnepi szentmise keretében áldotta meg a Mária-utat. A bíboros Nagyboldogasszony tiszteletére az esztergomi bazilikában mutatott be szentmisét augusztus 15-én. Ekkor áldotta meg a Mária út kelet-nyugati, Csíksomlyót Mariazellel összekötő ágát, miután zarándokokat kísért egy esztergomi útjelzéshez. A gyalogos zarándokcsoport Budapestről és Tatabányáról a Mária-úton érkezett.

Csíksomlyón Székely János és Tamás József segédpüspökök az augusztus 15-i Nagy­boldogasszony ünnep előes­téjén áldották meg a Mária-út erdélyi szakaszát. Erre az időpontra Székely János Marosvásárhelyről fiatalokkal gyalogolt Csíksomlyóra. A zarándoklat utolsó két napjára erdélyi fiatalok is csatlakoztak hozzájuk a csíksomlyói ifjúsági találkozó keretében.

Mátraverebély-Szentkútra ugyanebben az időben a Szent Jobb-zarándoklat érkezett, amely szintén Mária-utat avató zarándoklat: első alkalommal zajlott ugyanis olyan gyalogos zarándoklat a Mária-úton, amely a keleti és nyugati végpontokat köti össze. A zarándoklat Csík­somlyóról indult egy hónappal korábban.

Veres András szombathelyi megyéspüspök augusztus 18-án Kőszegen az esti szentmise keretében áldotta meg a Mária-út osztrák–magyar határ menti szakaszait. A szentmise után Szabó Tamás, a Mária-út Közhasznú Egyesület elnöke előadást tartott az érdeklődőknek a Mária-útról.