Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Ministránsoldal

Hétfőn délután érkeztünk Hargitafürdőre a pap bácsival. Fölmentünk a szobákba, és elfoglalta mindenki a maga helyét. Az egyik legjobb nap kedd volt, mert elmentünk az erdőbe Jézust keresni s megnézni a Jézusról való elmélkedésre szánt helyet. Az utat levelek és nyilak jelezték. Ezeket mind én – Lacika – vettem észre. Egy füves pusztás helyre értünk, ahol Barni atya várt minket. Barni atya mesélt arról, hogy Jézus arra a sziklára szokott járni gondolkodni, ami a közelünkben volt.

Aztán felmentünk a hegy tetejére, és ott imádkoztunk, beláttuk az egész Hargita-medencét. Délután focizni mentünk és mi nyertünk, azaz Robiék csapata. Este jót vacsoráztunk, és lefeküdtünk.

Következő nap délig esett, és aztán a nagyobbak ügyességi próbákon vettek részt, a kisebbek szurkoltak. Kiosztották a napi dolgot: egyik nap takarítottunk, a másikon liturgia és csütörtökön terítés. Az esti misén Rezső atya nagyon, de nagyon szépen kifejezte magát. Nagyon jók voltak ott a misék.

Az egyik este a mise után egy vicces filmet néztünk meg. Csütörtökön a focidöntő volt, ahol a kék csapat nyert, amelyben Robi is benne volt. A kupát és az érmeket a templomban megszentelték. Nagyon sok édességet, finomságot és sós menetet kaptunk.

Pénteken hajnali 3 órakor indultunk Gyulafehérvárra a papszentelésre. 10 órakor kezdődött a mise, és két órát tartott a papszentelés. Érdekes volt benne, hogy lefeküdtek a földre.

Nagyon sok érdekes építményt láttunk. Aztán hazafelé indultunk, és olyan kedves volt a pap bácsink, hogy utánunk jött Csíkszeredába. Nagyon jól telt a ministránstábor, amelynek mottója ez volt: „Hol laksz, Mester? Gyertek, és nézzétek meg!”