Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Egy falat a léleknek

• Hány téveteg, önző élet van a világon. Olyan ember, aki lopja a szeretetet, piócaként szívja ki másokból a gondoskodást.

• Az ilyen ember ha a szeretetről szól, csupán az önzéséről beszél, ami épp ellenkezője a szeretetnek. Csak az élet forrásáról való leszakadt állapotát szajkózza. A hamis szeretet, az önzés nem más, mint Isten és mások tagadása.

• Az igazi lelki szenvedés oka az önimádat. Minden rossz hangulat, levertség, életuntság mögött ott van az önzés, a lassú halált okozó méreg.

• Az önszereteted lehet, hogy néha könnyeket fakaszt belőled, de soha sem a mások nyomora, hanem csak önmagad sértett hiúsága miatt. Az önimádat könnyen elhiteti veled, hogy te soha, semmiben sem vagy hibás. Épp a te önzésed aggat rád álarcot, hogy jól el tudj bújni hazug magatartásod mögé.

• Miért keseredsz el – látva mások sikereit –, ha nem éppen a te önzésed miatt? Rosszul érzed magad? Lehet, hogy ez is épp önzésed miatt van. S ha te az önzésed miatt rosszul érzed magad, akkor mekkora kereszt másoknak a te önző magatartásod?

• Valahányszor az önimádatnak áldozol, ez által épp az Isten és az ember iránti szeretet megfogyatkozását segíted elő. Az önimádat olyan, mint a méreg, amely különböző hatékonysággal, lassan vagy épp gyorsan pusztít. Pusztítja a te életedet, a mások életét és az egész világot. Ez a háború, illetve az öngyilkosság diagnózisa is.

Szeretet az Isten (1Jn 4,16a). E szeretet nem e világból való, de ennek a világnak halálosan szüksége van rá.