Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Kitekintő

Az MTVA Szervezeti és Működési Szabályzatának júliusi 1-jei módosításával összhangban Böröcz István vezérigazgató Barlay Tamást a vallási, kisebbségi és határon túli műsorok főszerkesztőjévé nevezte ki. Az eddigi vallási főszerkesztő korábbi munkája során már kapcsolatba került e területekkel, hiszen mind a magyarországi nemzetiségek, mind a külhoni magyarság életében az egyház és a vallás jelenti az egyik legfontosabb megtartó erőt. „Szerencsés helyzetben vagyok, mert korábbi munkám mind a három területet átszőtte – nyilatkozta kinevezése után az új vezető. – A csíksomlyói búcsú közvetítése és a hétfalusi csángók evangélikus istentiszteletének bemutatása már túlnőtt a vallási főszerkesztőség határain, emlékezetes kisebbségi és külhoni eseménnyé vált. A Szent Anna-napi búcsú idei megjelenése a Duna képernyőjén újabb hagyományt teremt. A kisebbségi kérdésben az egységes szemlélet híve vagyok. Nem lehet kettős mércével mérni: amennyiben mi korrektül mutatjuk be a hazai kisebbségek életét, ezt méltán várhatjuk el szomszédainktól is.”

Barlay Tamás 1994-ben kezdte újságírói pályáját a Magyar Rádió Szegedi Regionális Stúdiójában. Egy évre rá a Duna Televízió vallási műsorainak szerkesztő-riportere, műsorvezetője. 2002-ben a vallási szerkesztőség vezetőjévé nevezik ki, 2011-től az MTVA Vallási Főszerkesztőségét irányítja. Nevéhez több dokumentumfilm forgatókönyve, rendezése fűződik. Munkásságát az elmúlt két évtizedben számos elismeréssel jutalmazták. 1993-ban a Kazinczy Ferenc Szép magyar beszéd Versenyen országos első helyezést ért el, szakmai pályafutását nívódíjakkal ismerték el, 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. Az újonnan kinevezett vezető nős, öt gyermek édesapja. (Csermák Zoltán)