Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Felsővisón, a Wasser-völgyének vadregényes vidékén rendezi idén a Szatmári Római Katolikus Püspökség Ifjúsági Irodája az egyházmegyei ifjúsági tábort.

Az ifjúsági iroda nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szünidő alatt is értékes programokat kínáljon az egyházmegye fiataljainak, így idén is megszervezi nyári táborait. A már jól ismert nagyszokondi gyermektáborok mellett – melyek idén is az V–VIII. osztályosokat szólítják majd meg – augusztusban a középiskolásokat várják egy hét kikapcsolódásra, lelki és hitbeli megújulásra.

A Felsővisón megrendezésre kerülő egyházmegyei ifjúsági tábor augusztus 20. és 25. között olyan fiatalokat vár, akik szívesen eltöltenének kortársaikkal egy hetet a hitről, misszióról, szeretetről közösen elmélkedve. Az idei mottó is ezt hirdeti: Maradjatok meg szeretetemben (Jn 15,9), de a beszélgetések, lelki programok mellett műhelymunka, sporttevékenység, kirándulás és sok-sok játék is bőven van a programban.

A tábornak otthont adó felsővisói panzió ideális helyszín a kikapcsolódáshoz azok számára, akik a zajos hétköznapok világától eltávolodva, a tábor témáját követve a misszió és szeretet célkitűzéseit akarják lelkükben megerősíteni. Ebben segítik őket a szentmisealkalmak és elmélkedések is, melyeket Lapka József ifjúsági és ministránslelkész vezet majd.

A rendezvény nem mindennapi alkalom arra, hogy a fiatalok megismerjék és megértsék, mennyi erőt adhat a hit, milyen módon tudnak segíteni embertársaiknak, és hogyan lehetnek az egyház értékes tagjai.

A tábor részvételi díja 250 lej egy fő számára, ez tartalmazza a szállást, étkezést és az utazást. Jelentkezni lehet minden VIII. osztályt elvégzett fiatalnak a helyi plébánián kitöltött jelentkezési lappal, melyet július 27-ig a Szatmári Római Katolikus Püspökség Ifjúsági Irodájában kell leadni, az
1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt.