Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Nyolcadik alkalommal szervezték meg közösen az Élő Rózsafüzér zarándoklatot Csíkszeredában június 18-án az Erdélyi Mária Út Egyesület, a csíkszeredai plébániák és az Erdélyi Cursillo.

Csíkzsögödből, a gyönyörűen felújított templomból, indult útjára a zarándokcsapat, mely folyamatosan bővült a nap folyamán. Több mint nyolcvan zarándok imádkozott a város megújulásáért, Csíkszereda lakóiért és vezetőségéért.

A Szent Ágoston-templom kertjében végezték el az irgalmasság keresztútját Pénzes József plébános és Bálint István segédlelkész vezetésével. Bálint István segédlelkész Csíksomlyóig velünk zarándokolt, lehetőséget teremtve a sor végén a gyóntatásra.

Csíksomlyón, Csíktaplocán és Zsögödön a helyiek ivóvízzel és finomságokkal látták el a zarándokokat, amire szükség is volt a déli hőségben. Csíktaplocán Incze Benjamin aranymisés áldásban részesített mindenkit, felolvasták az imaszándékokat, majd folytatták utukat a Millénium templomhoz, ahol Tamás József püspök is csatlakozott a zarándoklathoz.

A zarándoklat során több alkalommal is imádkoztak elöljáróinkért, papjainkért, a városban lakó, dolgozó emberekért, a székely családokért, a betegekért és szükségben lévőkért. Az imák között többször volt csendes elmélkedés, de több alkalommal is lehetőség volt az ismerkedésre is.

A megérkezéskor Sebestyén Ottó zsögödi plébános köszöntötte a zarándokokat és bemutatta a felújított templomot, majd Tamás József püspök tartotta a hálaadó szentmisét. Kiemelte, hogy nem szolgálhatunk két úrnak az evangélium szerint, mégis a ma embere ebben vesztődik el, aprózódik fel, hogy annyi „úrnak” szolgál. Öröm volt a zarándokok számára, hogy Incze Benjamin nyugalmazott plébános és Şcheianu Ciprian segédlelkész is eljött a szentmisére.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit október 1-jén a következő Élő Rózsafüzér zarándoklatra!