Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Böjte Csaba rendszeresen meglátogatja a szalontai otthonban élő gyerekeket: például iskolakezdéskor, hogy áldást kérjen Istentől a tanárok, nevelők munkájára és kegyelmet, kitartást a diákok számára. Most, évzárókor újra Szalontán járt, ezúttal hálát adni és megköszönni mindenkinek a fáradságos munkát, pedagógusoknak, tanároknak, nevelőknek, támogatóknak és minden jó akaratú embernek, aki valamilyen formában hozzájárult, hogy ezt a tanévet is sikeresen zárják a gyerekek.

Az ünnepség a Szent István-templomban kezdődött, ahol együtt celebrálták a szentmisét Gyenge Béla plébánossal. Mint mindig, Böjte Csaba prédikációja most is sokatmondó volt, gyerek és felnőtt egyaránt megértette a mondanivalóját. Kifejtette a jelenlévőknek, miért kapta az első szalontai otthon a Szent Antal nevet. Bemutatta a szent életét, aki szerette Istent, és hallgatott hívására, de tudott szervezni is, alázatos lenni és kitartóan, néha kemény munkával végezni a feladatait. De ugyanakkor nevelt, prédikált és egész életével próbálta közelebb vinni magát és másokat Isten felé.

A mise után a gyerekek kis előadást, verseket és énekeket mutattak be, azzal készültek. A nevelők a vendégeket meghívták a Sarkad úti Béke Királynőjéről elnevezett otthonba, ahol finom bográcsos gőzölgött a nagy üstben. Ezt követően, míg a gyermekek az udvaron játszottak, a tanárok, szponzorok és vendégek kellemesen elbeszélgettek. Majd gitáros koncert következett. A hangulat és a felszabadult légkör nagyon kellemessé tette a forró nyári estét.

Ezúttal is, mint mindig, Böjte Csaba újból készségesen válaszolt kérdéseinkre. A téma is nagyon aktuális volt: hogyan válasszon a végzős diák pályát? Szakmát inkább vagy egyetemet? Mit tartsanak szem előtt a szülők? A ferences szerzetes tanulságos és lényegre törő válaszait a jövő heti lapszámunkban olvashatják a kedves olvasók.