Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Assisi Szent Ferenc Iskolája: július 12–15.

A kolozsvári ferences szerzetesek a misszió évének tematikájához igazodva idén is megrendezik az Assisi Szent Ferenc Iskolája tábort Csíksomlyón. A szervezők, fr. Pantea Tibor OFM kolozsvári ferences templomigazgató és fr. dr. Orbán Szabolcs OFM tartományfőnök olyan 4–8. osztályos tanulók jelentkezését várják, akik július 12–15. között Csíksomlyón részt szeretnének venni egy olyan táborban, amely lehetőséget nyújt Assisi Szent Ferenc életének megismerésére, életpéldájának elmélyítésére és arra, hogy a résztvevők új ismeretségeket, barátságokat alakíthassanak ki. Assisi Szent Ferenc Iskolájába legkésőbb július 8-ig lehet jelentkezni fr. Pantea Tibor testvérnél a következő címen: Mănăstirea Franciscană, 400112 Cluj, str. Victor Deleu nr. 4.; telefonszám: 0264-594377, 0746-774701; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Tájékozódni az alábbi oldalakon is lehet: http://ofm.ro/eferi/taxonomy/term/14; http://www.ofm.ro/kolozsvariferencesek.

 

Ferences biciklitúra: július 18–23.

„Küldelek én, megáldlak én!” Ezzel a mottóval indul újabb kalandos útjára az immár fél évtizedes hagyományra visszatekintő ferences biciklitúra, a FerBiT. Július 18–23. között Assisi Szent Ferenc lelkületével, fiatalos lendülettel gurulnak 300 kilométert a teremtés megcsodálásáért a résztvevők. Az ötödik FerBiT programja: július 18.: találkozás Marosvásárhelyen; július 19.: Marosvásárhely – Nyárádszereda – Mikháza – Szováta; július 20.: Szováta – Parajd – Székelyudvarhely – Szentegyháza – Hargitafürdő; július 21.: Hargitafürdő – Csíkszentgyörgy – Csobányos; július 22.: Csobányos – Gyürke – Egerszék – Úzvölgye – Csíkszentsimon – Csíksomlyó; július 23.: hazaindulás. Az útra a legmegfelelőbb választás a terepbicikli. Aki betöltötte a 17. életévét, csatlakozhat a csapathoz, hogy közösségben haladva együtt csodálják meg Székelyföld csodaszép tájait! További információk a www.ferbit.ro honlapon. Kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, valamint a 0741-940 171 telefonszámon. Részvételi díj: 60 lej. Jelentkezési határidő: 2012. július 5.

X. Ferences Ifjúsági Zarándoklat: július 29–augusztus 3.

A FerIza olyan, a ferences testvérek szervezésében sorra kerülő ifjúsági zarándoklat, amelynek ideje alatt olyan ferences értékek megízlelésére, elsajátítására törekednek a résztvevők, mint a természetszeretet, a közösség, vidámság, egyszerűség stb. A program a természetben töltött háromnapos gyaloglásból (ezek alatt éjszakai szállás sátrakban) és két Csíksomlyón eltöltött napból áll, amelyben váltogatják egymást a közösségi, lelki programok. Bővebb információk a www.ofm.ro/eferi honlapon olvashatók.