Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Június 25-én tartotta féléves tevékenységének kiértékelését a kolozsvári Szent Mihály Nőszövetség. Meghívták a Vízi Ildikó gyógypedagógus, egyetemi tanár létesítette Gondviselés Alapítvány gondozottjait, akik Szent Pál szeretethimnuszának témakörében mutattak be rövid, megkapó előadást. Fábián Mária szerint így lehet megmutatni, hogy „képesek vagyunk nemcsak elfogadni, hanem befogadni a másságot, juttatva az anyai, illetve a női szeretetből”.

Kovács Melinda szociális munkás – aki a csoporttal rendszeresen foglalkozik – Deák Sándor gyógypedagógus hallgatóval, Ferenc Emese és Máthé Angéla szociális teológia szakos hallgatóval együtt tanította be a gondozottakat (Fülöp Csilla, Gáspár László, Giur­giu Gabriella, Hajdó Annamária, Zsoldos Erzsébet, Veres Dalma). Az előadást a fellépők fényképeiből összeállított tematikus kiállítás megnyitása követte. Az igen sikeres művek alatt ezt olvashattuk: „Amikor megölelnek, biztonságban érzem magam, és nem félek. Ha türelmesen tanítanak, könnyebben tanulok, és jobban tudok figyelni. […] Ha ráfigyelsz erre az egyszerű virágra, felfedezed, milyen szerető és törékeny. Vedd észre te is az élet pici szépségeit, miközben dolgaid után szaladgálsz.” A rendhagyó találkozó szeretetvendégséggel zárult, kötetlen beszélgetés keretében ismerkedtek, barátkoztak a meghívók és a meghívottak.