Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Hírek, hirdetések

Kántorvizsgára vonatkozó tudnivalók

Az Egyházzenei Bizottság szervezésében ebben az évben is kántorvizsga lesz azok részére, akik a szükséges ismeretek elsajátítása után kántori oklevelet szeretnének szerezni. A kántorvizsga folyó év augusztus 29–30. között lesz a székelyudvarhelyi Szent Miklós plébánián. A vizsga kezdete du. 3 óra. Jelentkezni lehet a Segédpüspöki Hivatalban a 0266-372223-as vagy a 0740-898667-es telefonszámokon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A vizsga díja 100 lej. Szállást és kosztot elfogadható áron a plébánia biztosít. Kántorvizsgára csak XII. osztályt végzett abszolválási diplomával rendelkező személyeket fogadunk. (Tamás József, a Zenei Bizottság titkára)

 

Ultramaraton-futók a Mária Úton

Június 18-án indultak útra azok az ultramaraton-futók és túrakerékpárosok, akik 23 nap alatt tesznek meg 1300 kilométert a Mária Úton. Mariazellben Michael Wallmann alpolgármester az induláskor elmondta, hogy a megnyitó gyönyörűsége miatt megbocsát a magyaroknak a foci EB-én elért 0–2-ért. Június 20-án du. 2 órakor Rattersdorfnál egy kőszegiekből álló csoport várta az ezeréves határon a sportolókat, együtt érkeztek meg Kőszegre, a napi célállomásra. A rendezvény védnökei: Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita, Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke és Székely János római katolikus püspök.

 

A felújított szolnokházi templomot áldották meg

 

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg június 18-án Böcskei László megyéspüspök a nagyváradi egyházmegyében a külsőleg felújított szolnokházi templomot. Az ünnepi szentmisén részt vettek a szomszédos plébániák papjai, de a margittai, érszőllősi és monospetri hívek is szép számban jelentek meg. A szentmisét a monospetri Krisztus király kórus szolgálata tette ünnepélyesebbé. Homíliájában a főpásztor egy történetet mesélt el, arról az élményről, amit a szibériai utazása során tapasztalt. Mivel a kis közösségek nem rendelkeztek saját templommal, otthonaikban egy szobát rendeztek be, hogy Istennek otthont tudjanak adni. Majd kiemelte, hogy nekünk vannak templomaink, de nemcsak ezekben az épületekben kell hogy Istennel találkozzunk, hanem saját otthonainkban, a mindennapjaink során is. Fordított esetben, ha templomunk van, Isten az, aki nekünk otthont biztosít. Isten az, aki vár, aki megerősít, megvigasztal és megengedi, hogy a templomban mindenki otthon érezze magát. A prédikáció során továbbá azt a kérdést tette fel a főpásztor, hogy a mai embernek miért fontos, hogy rendben legyen a temploma, miért fontos az, hogy Isten háza Istenhez méltó legyen? A templom, a szép templom, a felújított templom egy tanúságtétel. Tanúságtétele annak, hogy szeretjük a templomot és azt akarjuk, hogy a saját községünknek a dísze legyen.  (http://hirek.varad.org/)