Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Szabadulás az alkohol rabságából

A Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) lelkigyakorlatot szervez szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak Fazekas György, a KASZ lelkésze vezetésével. Helyszín: Csíksomlyó, Szent István Gyermekvédelmi Központ, Szék útja 152. szám. Időpont: július 5–8. között, csütörtök du. 6 órától vasárnap du. 1 óráig. A lelkigyakorlat alapja az elfogadás, befogadás, amely lehetőséget ad az őszinte beszélgetésekre. A jelentkezés feltétele az alkoholproblémában való érintettség, valamint az ivás abbahagyására, a változásra irányuló vágy. Erre a programra szeretettel várnak társfüggőségben lévő hozzátartozókat, valamint szenvedélybeteg családban felnőtt fiatalokat is, számukra külön csoportot is tartanak. Érdeklődni Rétyi Juliannánál, a Gyulafehérvári Caritas munkatársánál lehet a 0732-830156-os telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Gyermek- és ifitábor

A marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia gyermektábort (július 16–20. között) és ifjúsági tábort (július 23–27. között) szervez Székelyszálláson. Ízelítő a programokból: napi szentmise, gitáriskola, népdaltanulás, kirándulás, tábortűz, játékok, kézműves foglalkozások, versenyek stb. Érdeklődni és jelentkezni a 0742-698166-os telefonszámon Hajlák Attila István segédlelkésznél lehet. Szeretettel várják nemcsak a marosvásárhelyi hittanosokat, fiatalokat, hanem minden kedves érdeklődőt az ország bármely részéről. (Székely Imola)

 

Önmagunk keresése Istenben, Isten keresése önmagunkban

Személyesen kísért, Szent Ignác-i, csendes lelkigyakorlatot hirdetnek a segítőnővérek a csíkszentdomokosi Szent Margit Lelkigyakorlatos Házban (Templom utca 1650. sz.) augusztus 7-től (kedd este) augusztus 13-ig (hétfő este). A lelkigyakorlat öt egész napot jelent teljes csendben, egyéni és közös elmélkedéseket, naponta személyes beszélgetést a kísérővel, szentmisét és lehetőséget a kiengesztelődés szentségére. Kísérők: Bara Irén sa és Bereczki Silvia sa. Részletes információ és jelentkezés: július 15-éig e-mailen vagy telefonon: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0724-012984, 0753-056919; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0726-406325..

 

Keresztelő Szent János Napok Marosvásárhelyen

A misszió éve kapcsán Tőkés György SJ itthon tartózkodó misszionárius a Srí Lanka (Ceylon) szigetén végzett missziós tevékenységéről tart elmélkedéssorozatot június 21–23. között a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébániatemplomban az esti
6 órás szentmisék keretében. Június 21-én a szentmise után Sebestyén Péter Gördeszkán a mennyországba című kötetről Markó Enikő beszélgetett a szerzővel. Ezt követően a szerző, a marosvásárhelyi Szent Imre egyházközség plébánosa dedikálta legújabb könyveit. Pénteken, június 22-én este 7 órától a Deus Providebit Ház Szent Mihály-termében Tóth István-emlékestet tartottak. Tóth István életére és munkásságára Moldovan Irén tanárnő emlékezett. Szavalt Pataki Ágnes és Henn Árpád, közreműködött a marosszentgyörgyi Szent Cecília együttes Simon Kinga kántornő vezetésével. A Keresztelő Szent János Napok rendezvénysorozatot a június 24-i búcsús szentmise zárja, amely du. 6 órakor kezdődik a Keresztelő Szent János-plébániatemplomban. Ünnepi szónok dr. Nagy-György Attila brassó-bolonyai plébános. (Székely Imola)

 

Médianap Nagyváradon

Az elmúlt évben megfogalmazódott igény folytatásaként a váradi püspökség idén is megszervezi az egyházmegyei médianapot június 23-án, reggel fél 10-kor az Egyházmegyei Laikusképző Központban (Nagyvárad, Kanonok sor 13.). A rendezvény mottója Beszéljetek róla, akár alkalmas, akár alkalmatlan! (2Tim 4,2). A találkozó vendégelőadója P. Kiss Ulrich SJ, a sikeres üzletemberből, parfümgyárosból lett szerzetes, médiaszakember (a BBC-nél), jelenleg társadalomkutató és nem utolsó sorban a nevével fémjelzett Management by Jesus szemináriumsorozat moderátora. Egyedi módon kombinálja a marketing szabályait az evangelizálás modern stratégiáival, melynek következtében újszerű látásmódot szolgáltat az egyház korszerű megjelenéséhez. Az eseményre meghívást kaptak mind az egyházi, mind a világi sajtó képviselői. (A váradi püspökség titkársága)

 

Kiállítás a váradi püspöki palotában

A váradi püspökség és a debreceni Kortárs Művészeti Közhasznú Alapítvány szervezésében június 22-én du. 6 órakor Magyar szentek címmel Boros Attila grafikus és festőművész munkáiból nyílt kiállítás a püspöki palotában. (A váradi püspökség titkársága)

 

Templom megáldása Fugyivásárhelyen

Ünnepélyes szentmise keretében áldja meg Böcskei László megyéspüspök a külsőleg felújított templomot június 23-án de. fél 11-kor a Bihar megyei Fugyivásárhelyen. (A váradi püspökség titkársága)