Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Pitypang

Andi, Áron, Árpika, Bandika, Dávid, Edi, Eli, Kati, Kinga, Lacika, Mária, Norbi, Nusika, Orsi, Roli, Timi és Zozó – 17 másodikos és negyedikes kisdiák vett részt hetente az Alsó-Szakadáti Általános Iskolában ebben a tanévben is megszervezett felzárkóztató-csoportépítő foglalkozásokon.

A minden hétfőn 12 és 15 óra között zajló, a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata által tervezett és egy önkéntes segítségével is megvalósított délutáni oktatás ezúttal is elsősorban az alaptantárgyakból elért tanulmányi eredmények javítását célozta meg.

A csoportfolyamat további, szem előtt tartott célkitűzései között szerepelt a tanulás iránti érdeklődés felkeltése, a gyerekekkel szemben támasztott követelmények csökkentése, a gyerekek önbizalmának fejlesztése az így biztosított sikerélmények révén. A tanulás közben és mellett néha jutott idő az önfeledt játékra is a sok számjegy meg betű között (például a tematikus napjainkon, a farsangi ünnepségen, valamint az Iskola másképp héten megtartott családi napon), szendvics azonban mindig került az asztalra Néma Zoltán, az ELDI Pékség és a Dósa Hentesüzlet támogatásának köszönhetően.

A Családsegítő Szolgálat további partnerei voltak Borbély Gyöngyi önkéntesünk, Angi Noémi és Kiss Enikő tanító nénik, illetve Szováta önkormányzata. A gyerekek pedig máris készülődhetnek a nyári programjainkra, 2012-ben is várja ugyanis a szovátaiakat, szakadátiakat a Kincskeresők Tábora, a tinitábor, majd a karaván.