Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Útjelző

A magyarországi Táborkereszt kiadásában (a budapesti Jézus Szíve plébánia) nemrég jelent meg a Cserkészélet imakönyve – Velemjáró a cserkészösvényre, a Táborkereszt katolikus cserkészek imakönyve, melyet szeretettel ajánlanak a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma valamennyi tagjának. A cserkészet alapítójának – Robert Baden-Powell – és a kétszeres dunántúli tornászbajnok, őrsvezető, jezsuita novícius, akinek boldoggá avatási pere folyamatban van – Kaszap István (1916–1935) – gondolataival indít az imakönyv. Megtudhatjuk, hogy kit nevez Kaszap István cserkésznek: „Azt, aki mindenben jó példát mutat. Nem durváskodik és értetlenkedik, komoly és férfias, de emellett vidám és jókedvű is. Mindenképpen az olyan cserkészt, aki minden téren, a cserkészetben, hazájával szemben és Istennek szemben is ízig-végig kötelességét teljesítő cserkész.”

Három nagy fejezetből áll a kis rajzokkal, útjelekkel, Bi-Pi rajzával illusztrált imakönyv: Keresztvetés, Útjelek és Üdvösség útján vezető jelek. Az első a cserkészélet imáit hozza, a második életutunkra vonatkozó tizenhárom témára tagolódik, a harmadik a tábori szentmisékre, áhítatokra kínál éneket. A módszertani játékok megmozgatják a fejet, a szívet és segít, hogy az egész test részt vegyen az imában.

A Táborkereszt munkatársai Kispál György vezetésével állították össze az igényes, szép kivitelezésű és hiányt pótló imakönyvet, melyet így ajánlanak: „Jó utat kívánunk, amely Jézus felé vezet. Ő a sarkcsillagunk és iránytűnk végig az ösvényen.
Az életúton a végső cél bűvöletében, aki: Isten.”

Erdélybe a Velemjáró a magyarországi Arató László, a Márton Áron Kiadó nyugalmazott igazgatója és Dr. Kerekes László csapatparancsnok, a kézdivásárhelyi Boldog Özséb templom plébánosa által került.

A Táborkereszt honlapja: www.taborkereszt.cserkesz.hu.