Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

A Katolikus Magyar Bibliatársulat táborai

A KMB idén is megtartja a szokásos táborait. Csíksomlyó lesz a helyszín, július 7–10. között lesz a Kincses-sziget, ahová II–VI. osztályos gyermekeket várnak. Jelentkezni a következő telefonszámokon lehet: 0723-040127 és 0265-213852, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, Henn Magdi vallástanárnőnél. A Tini-Oázis izgalmas témával várja a kamaszokat. Azt a kérdést, hogy „meddig mehetek el”, a VII–IX-esek teszik fel maguknak talán legsűrűbben alkohollal, droggal, szexualitással kapcsolatban, s bizony nehéz erről velük beszélgetni. A július 14–17. között rendezett táborba a 0365-444936-as és 0745-366633-as telefonszámon lehet jelentkezni, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen Varga Melindánál (aki amellett, hogy kétkamaszos anyuka, pedagógus is). A fiatal házasok tábora július 11–14. között lesz, a mindennapi kereszténységről szól majd, Amit a Biblia mond a döntéseinkről, az időről, a pénzről címmel. A jelentkezéseket Kovács Teréz várja a 0749-536238-as telefonszámon és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. Szaxi pátert idézik (Isten nyugtassa – hiányzik még akkor is, ha az új vezető, Ilyés Zsolt kiválóan munkálkodik) az utolsó turnusban, július 18–21. között Isten országa Jézus tanítása szerint a Bibliában címen. Benczédi Kati várja a jelentkezéseket a 0745-593390-es telefonon és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A jelentkezőknek nincs szüksége se előképzésre, még csak eget rengető nagy hitre sem, a KMB-táborokban a keresők is jól érzik magukat, az egyetlen elvárás a nyitott szív Isten és ember felé. (Sz.-Ugron Éva)

 

Médianap Nagyváradon

Az igazság, a szépség és a jóság keresése az összekötő kapocs a médiában dolgozók és az egyház között, ennek a hármas egységnek a hirdetése valamennyiünk feladata. (Ferenc pápa szavai a média képviselőinek) Az elmúlt két év hagyományának folytatásaként a váradi püspökség június 22-én médianapot szervez. A rendezvény mottója: Ha világot gyújtanának, tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson! (Mt 5,15) – A média nem vész el, csak átalakul. A találkozó moderátora dr. Micaci Cristian, a váradi püspökség pasztorális referense. A már hagyományossá vált találkozó célja, hogy új meglátásokkal és tapasztalatcserével gazdagodva hatékonyabban tevékenykednek az érintettek az egyházi kommunikációban. (A váradi püspökség titkársága)

 

Élő rózsafüzér Csíkszeredában

Június 22-én második alkalommal tartanak élő rózsafüzért Csíkszeredában. A nap reggel fél 9-kor kezdődik: a Szent Ágoston-templomban gyülekeznek a résztvevők, s innen indulnak 9 órakor a stációkon végig. A zarándoklat során rózsafüzért fűznek Csíkszereda köré, imával és énekszóval ölelve át a várost. A zarándoklat a résztvevők lelki épülését, gazdagodását is szolgálja. Alkalmat ad egymás jobb megismerésére, a város templomainak, kegyhelyeinek felkeresésére, a plébániaközösségek bemutatkozására. A zarándokok egyénileg és csoportba szervezetten érkeznek az egyes pontokhoz. Imádkoznak a városért, a városban és a környékén élő valamennyi emberért és a családokért. Azért imádkoznak a hit évében, hogy omoljanak le azok a falak, amelyek a város és a környék lakóit Istentől, egymástól és a boldogabb élettől elválasztják. Ezzel a békés, jókedvű, imádságos együttléttel egy lépést tesznek egymásért és a világért, benne Krisztus egyházáért. A zarándokút segít találkozni egymással és Jézussal. Imádkozunk ugyanakkor a város, az országunk vezetőiért, hazánk népének szellemi, erkölcsi, és hitbeli megújulásáért. (Péterfi Attila)

 

Akarnunk kell…

„Csodákat kik látni vágytok, ó, jöjjetek Szent Antalhoz” – hangzik a közismert himnuszban, és hangzott el csütörtökön, június 13-án a szatmárnémeti, Batizi úti Szent Antal-templomban is, melyet teljesen megtöltöttek a hívek. A kilenchetes felkészülés után tíz órától hálát adni, hódolatot kifejezni vagy kérni jöttek nagy számban az egyszerűségéről, segítőkészségéről ismertté vált ferences szent búcsújára. (Józsa János)

 

Bérmálás Érmihályfalván

Készek vagyunk hitünket a hétköznapokban is tudatosan vállalni – vallják azok az érmihályfalvi fiatalok, akiknek június 23-án, vasárnap de. 11 órakor Böcskei László megyéspüspök a bérmálás szentségét kiszolgáltatja. A fiatalok felkészítését a helyi plébános, Bogdán István végezte. (A váradi püspökség titkársága)

 

Múzeumi hangversenyek sorozat Nagyváradon

Június 23-án, vasárnap délután 6 órai kezdettel Múzeumi hangversenyek elnevezéssel új hangversenysorozat indul Nagyváradon a Lórrántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban (Ezredévi Emléktér 40.). Minden hónap utolsó előtti hétvégéjén délután 6 órától Thurzó Zoltán szervezésében az olaszi református egyházközség, a Lórántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ, a Classic Arts Művészeti Egyesület közreműködésével zenei esemény helyszíne lesz a múzeum. (thurzó)