Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Hírek, hirdetések

Lelkigyakorlat papoknak

Papok számára lelkigyakorlat lesz Csíksomlyón a ferences kolostorban június 23. déltől június 26. délig. A lelkigyakorlatot P. Timár Asztrik OFM vezeti. Jelentkezni lehet a Segédpüspöki Hivatalnál vagy a ferences kolostornál. (Tamás József püspök)

 

 

Márton Áron imatúra

Az idei Márton Áron-imatúra július 19–július 27. között lesz. A túra napi kb. 10–15 km gyaloglást jelent a következő útvonalon:a szelterszi Szent Gellért közösségi házból minden nap csillagtúrák a környékre, majd túra az Almási-barlanghoz, onnan megérkezés Csíksomlyóra. Az imatúra zarándoklás (nem kaland- vagy túlélő túra!) a természetben, az egyszerű életmód kipróbálása nyolc napon át (esőben, napsütésben, egyszerű étrenddel, imában). Bevezetés olyan egyszerű imamódokba, amelyek által elmélyíthető aszemélyeshit és az Istennel való kapcsolat, a vágy Isten minél jobb befogadására. Az imatúra alkalmas a döntéshozásra, az élet rendezésének elősegítésére. Szent Ignác-i lelki útmutatásokkal ismerkednek a résztvevők, a legfontosabb a személyes csendes ima és a személyes lelki kísérés lesz. Forma:napi négyszeri csendes (többé-kevésbé) irányított 30 perces imaidő, melyeket a csendes gyaloglásokat megszakítva iktatnak be. Alkalmanként személyes beszélgetés a lelki kísérővel séta közben. Lelki kísérők:jezsuiták, segítőnővérek, ferences nővérek és ignáci lelkiségű laikusok. Előfeltétel a részvételhez:személyes kapcsolatfelvétel a szervezőkkel. Jelentkezés, bővebb információ, jelentkezési lapIlyés Kingánále-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., illetve Jakabos Barnabásnál e-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. E-mail cím hiánya esetén postán vagy telefonon: Szent Gellért Alapítvány, Ilyés Kinga Tavasz utca 24. szám. RO 535800 Vlahita (Szentegyháza), tel./fax +40–755533101, jelentkezés július 15-ig. (Ilyés K.)

 

Templombúcsú és orgonamegáldás Székelyszentléleken

Pünkösdhétfőn, június 9-én déli 12 órakor Mátyás Károly székelyudvarhelyi főesperes-plébános megáldotta a székelyszent­léleki templomban található, felújított Kolonics-orgonát. A restaurálást Pap Zoltán orgonaépítő végezte. A búcsú ünnepi szónoka Székely Dénes kanonok, teológiai tanár volt. (mariaradio.ro)

 

Kápolna Széphavason

 

A Gyimesfelsőlok nyugati oldalán található Széphavas nevű tetőn újjáépülhetett a Szentlélek-kápolna, melyet a környék papjainak jelenlétében, szentmise keretében Tamás József segédpüspök áldott meg pünkösdhétfőn, június 9-én. (mariaradio.ro)