Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Fiatal vagyok és gondolkodom

Életünk folyamán egymást követik döntéseink, amelyek által új, más körülményeket alkotunk magunknak, különböző élethelyzetekbe csöppenünk, ugyanakkor mi magunk is változunk. Gondolkozzunk egy keveset! Amikor döntünk, mi az, ami motivál minket? Mit veszünk figyelembe? Kinek a tanácsára támaszkodunk? Sokszor rögtönzésként hozunk meg döntéseket, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy minden döntésünknek súlya van, ha nem is érzékeljük abban a pillanatban, amikor meghoztuk.

Például ha ígéretünk szerint találkoznunk kellene egy rég nem látott személlyel, és elindulunk, de eleredt az eső, ráadásul rossz hangulatban is vagyunk, lemondjuk a találkát. Talán megtudjuk, talán nem, hogy miért szeretett volna velünk találkozni ismerősünk… Lehet, segítségünkre szorult volna, vagy talán pont ő lett volna az, aki személyes problémánkat megoldotta volna… Néha ilyen apró döntéseken múlnak életünkben nagy dolgok, amelyek esetleg hosszú távon meghatározzák életünk milyenségét.

Mindenki elérkezik élete nagy döntéseihez, legyen az az érettségi utáni pályaválasztás vagy egy szerelem elmélyítése. Sokak számára fejtörést, vívódást jelentenek ezek az időszakok, azonban van valaki, aki segíthet ezekben. Isten az, hiszen ő tudja mi a jó nekünk, s abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy csupán hagynunk kell, hogy vezessen minket. Hogyan tehetjük ezt? Megvizsgáljuk döntéseinket, kikérjük a bizalmasaink véleményét, és persze sokat-sokat imádkozunk. Ne féljünk hát nagy döntéseink előtt sem!