Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Mintegy hatvan fiatal vett részt a börvelyi plébánia ifjúsági lelki napján május 26-án. Az ökumenikus ifjúsági lelki napot a börvelyi római katolikus plébánia szervezte a település gyermekei és fiataljai számára. Alább a közösség vezetője, Hájtájer István i. h. lelkész gondolatait idézzük az eseményről:

„Csak álmodoztam, bíztam benne, hogy összegyűlnek, eljönnek a játékkal egybekötött lelki napra a börvelyi fiatalok, gyermekek szombaton a templom udvarába. Az álom teljesült, mert hatvan gyermek, fiatal jött el nyitott szívvel és mosolygós arccal a számukra készített programra. A cél nem önmagunk reklámozása volt, hanem hogy elvezessük őket Jézushoz, a gyermekek, fiatalok barátjához. Megmutatni, hogy lehet vele élni, hogy nincs elveszett élet, mert van mennyország, boldog élet. Éreztem, hogy jó nekik Jézussal együtt lenni, jó együtt gondolkodni, imádkozni, szeretni, lebontani a régi megkövesedett falakat. Református és katolikus fiatalok egy új úton haladtak előre hittel, bizalommal. Hiszem, hogy feléjük ez az út: megteremteni számukra azt az alapot, helyet, ahol otthon vannak, ahol nem idegenként, rebellis fiatalként kezelik őket, hanem barátként, testvérként.

Úgy érzem, hogy ennek az együtt eltöltött időnek a gyümölcse a szívekben olyan nyomot hagyott, melyre mindig szeretettel fognak emlékezni. Megköszönöm mindenkinek a segítséget a szervezésében. A jó Isten fizesse meg mindnyájuk jóságát, segítőkészségét. Bízom benne, hogy mindennek lesz folytatása, addig pedig imában kísérem egyházmegyénk, plébániánk fiataljait.”