Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Az irgalmasság szentévében Ferenc pápa többek között arra hív bennünket, hogy az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit ültessük gyakorlatba, fedezzük fel újra az irgalmasság nagyon konkrét tetteit. Ez történt május 22-én délután Csíkszeredában, amikor a Mikó-vár udvaráról a szomszédos börtönben fogvatartottakat rövid ima és elmélkedés után a szentegyházi Gold Band együttes koncerttel szórakoztatta.

Az irgalmasság testi cselekedetei közé tartozik a fogvatartottakat meglátogatni. Sokat lehetne elmélkedni azon, hogy ma mit is jelent az irgalmasság ezen cselekedete, hogyan gyakorolhatjuk az irgalmasság e cselekedetét a mindennapokban, mit tehetünk ezen a téren? A börtönben lévők családtagjaik terhét ne súlyosbítsuk ítélkezéssel, hanem vigasztaljuk, segítsük őket, illetve imádkozhatunk, hogy a börtönbe került bűnözők bűneiket belássák, megbánják és megváltozzanak! Egy biztos, akik részt vettek az ünnepségen, azoknak megható lelki élményben volt részünk.

A kezdeményezést segítették Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Büntetés-végrehajtási Intézet vezetői, a Csíki Székely Múzeum igazgatója és sokan mások.

Kis Szent Teréz mondta, hogy nincsenek kis és nagy tettek, hanem csak kis és nagy szeretet van. A szolgálatban pedig a szeretet növekszik, ami a művével együtt megmarad az örök életre.

 

  Urbán Erik OFM
Bíro Julianna