Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Templombúcsú Gyergyószentmiklóson 

Szent István ereklyéinek átvitele ünnepén tartották a gyergyószentmiklósi Szent István-templom búcsúját május 29-én. A szentmisén a hívek nagy létszámban tisztelegtek az első szent magyar király jobbjának felmagasztalása előtt. A szertartást megelőzően a Szent István Lovagrend képviselői betekintést adtak Szent István király élete főbb eseményeibe, a magyar szent korona sorsának alakulásába. A szentmisét Oláh Dénes marosvásárhelyi főespres-plé­bános celebrálta. Értékrend és példamutatás – ennek fontosságát hangsúlyozta homí­liájában.Túl kevés időt töltünk azokkal, akiket szeretünk, túl sokat foglalkozunk az anyagiakkal, mondta. Különösen a szülők figyelmét hívta fel arra, foglalkozzanak többet gyermekeikkel, neveljék őket Jézus tanítása szerint, mert ez a legfontosabb, nem a megszerzett és nekik adott anyagiak. Oláh Dénes megtörtént eset alapján konkrét példát is mondott, hogyan lehet ma időt szánni a családi együttlétre: ha például a tévézés helyett a család együtt játszik, beszélget. „Ha kimarad az édesapa, az édesanya példája a gyerek életéből, valami olyat rontunk el, ami később sem helyrehozható, nemzetünk sírját ássuk meg” – hangsúlyozta a szónok.

A szentmise végén Bartos Károly plébános megköszönte mindazoknak a segítségét, akik hozzájárultak a méltó ünnepléshez. Az áldást követően a Gyergyói-me­dence papsága,  a Szent Korona Lovagrend tagjai, a csíki Má­ria-tisztelők és  a helyi hívek együtt énekelték a himnuszt.