Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Nagy hangzavar volt május 28-án délután a máréfalvi kultúrház körül, hisz több mint 150 gyerek érkezett a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálata által szervezett gyereknapra, amely a máréfalvi önkormányzat támogatásából valósulhatott meg.

A két szociális munkás mellett szorgoskodott tíz önkéntes munkatárs is és öt nagymama, akik a szervezet mentálhigié­nés csoportjába járnak. A leg­utóbbi foglalkozás témája – „a leg­szebb gyerekkori élményem” – sarkallta őket arra, hogy most másfélszáz kiskorúnak segítsenek megvalósítani egy felejthetetlen napot.

A gyereksereg röpke negyed óra alatt gyűlt össze, majd egy rövid köszöntő után csapatokra oszlottak, és megkezdődött a várva várt vetélkedősorozat. Párhuzamosan négy standon vártak a gyerekekre a megpróbáltatások, amelyeket egyénileg vagy csoportosan kellett végrehajtani. Sok érdekes feladat tárult a résztvevők elé, amelyek között helyet kaptak logikai játékok és fejtörők, ügyességi játékok és erőpróbák is. Színes volt a paletta: volt, aki temérdek gyertyát kellett hogy elfújjon, másoknak fejjel kellett párosan labdát vezetni a kapuba, de volt még ládajárás, homokzsákdobálás, szókirakó, fejben számolás, memóriakártyázás, puzzle-kirakás, kosárra dobás, kúszás, mászás, szaladás és még sok egyéb.  A vetélkedők szünetében tombolahúzás is volt, ahol több mind száz ajándéknak került gazdája, és egy kis édesség is jutott a lelkes résztvevőknek.

Mindenki talált számára teljesítendő feladatot, hisz amint a programvezető is elmondta: minden gyerek ügyes, értékes tagja a társadalmunknak, viszont színes a világ, egyénenként változó az erősségünk. Ezért is volt ennek a rendezvénynek a szórakoztatáson felül az önbizalom-erősítés a fő célja, és az, hogy a fiatal nemzedéknek megmutassák, akár egy homokkal töltött zsákkal is el lehet játszadozni órákat, és ha a számítógép barátságát lecseréljük hús-vér emberekre, akkor eredményesebb lehet az életünk.